Warrant – Louder Harder Faster

Facebookrssmail

Het Amerikaanse Warrant is een van de kinderen uit de, vooral in Amerika populaire, glam metal stroming in het begin van de jaren tachtig. Hun bekendste album uit die periode was ‘Cherrie Pie’, dat vooral uitblonk dankzij de hoes. Met zanger Jani Lee hadden ze ook een frontman in hun rangen met de juiste x-factor voor een glam vocalist. Dat de kerel daarbij ook nog een fantastische strot had was mooi meegenomen. Jammer genoeg moest de wereld enkele jaren geleden afscheid van de man nemen toen hij overleed aan de gevolgen van een acute alcohol vergiftiging.

In de persoon van Robert Mason (Lynch Mob) had de band echter al sinds 2008 een opvolger gevonden toen Jani definitief uit de band stapte. Mason is vocaal alvast een waardige vervanger voor Lee, wat hij al eerder bewees op het uit 2011 stammende ‘Rockaholic’. Hij heeft misschien wel niet hetzelfde charisma als Lee maar uiteindelijk is zijn stem toch het belangrijkste en niet direct zijn uitstraling.

Opener en titelsong ‘Louder Harder Faster’ doet mij zowel muzikaal als tekstueel denken aan een nummer van W.A.S.P. en brengt je onmiddellijk in de stemming om eens lekker ouderwets te headbangen. Op het smeuïge ‘Devil Dancer’ wordt al serieus gas terug genomen, maar dat neemt niet weg dat de vibe uit de eighties plots verdwijnt, iets wat ook in ‘Perfect’ bevestigd krijgen. Met ‘Only Broken Heart’ verwacht je dan de eerste ballad op je boterham te krijgen maar Warrant drijft het tempo opnieuw op met dit smakelijke rockdeuntje. Uitstel is echter geen afstel want hierna pakken de kerels uit met de pakkende ballad ‘U In My Life’.

Wat dan volgt, is bijna een complete stijlbreuk. ‘Music Man’ opent met een rare akoestische intro waar je vaag wat bluesy achtergrond geluid in terug hoort. Na een minuut barst de song echter helemaal los tot een heuse moderne bluesrocker waarop zanger Mason zich helemaal laat gaan.
Met ‘Faded’, ‘New Rebellion’, ‘Big Sandy’ en ‘Choose Your Fate’ wordt het tempo in de songs opnieuw opgetrokken. Geen ballad om het geheel af te sluiten maar een mid tempo rocker (‘Let Me Go’) om in schoonheid af te sluiten.

Warrant mag dan dateren uit de jaren tachtig, ze weten nog steeds om degelijke songs te schrijven en op hoog niveau te musiceren. Mensen die Steel Panther een warm hart toedragen en het bij Warrant in Keulen horen donderen, moeten zeker de moeite eens doen om dit album een kans te geven.

(85/100, Frontiers/Pias)

Tracklist:
Louder Harder Faster
Devil Dancer
Perfect
Only Broken Heart
U In My Life
Music Man
Faded
New Rebellion
Big Sandy
Choose Your Fate
Let It Go

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ