Gravesite – Neverending Trail Of Skulls

Facebookrssmail

Mijn eerste Gravesite ervaring deed ik op in 2015 toen de band als support voor Vital Remains in het Utrechtse DB’s stond. De Italiaanse band, opgericht in 2014 uit de overblijfselen van Undead Creep, had net het debuutalbum ‘Horrifying Nightmares…’ uitgebracht en maakte indruk met de live show. Nu, ruim twee jaar later, worden we geconfronteerd met het tweede album ‘Neverending Trail of Skulls’, een album dat op 1 augustus verschijnt via Xtreem Music.

Op tweede de album lijkt de band op twee gedachten te hinken, zo zit opener en titelsong ‘Neverending Trail of Skulls’ barstensvol met verschillende riffs. Snelle technische riffs, breaks en verschillende tempowisselingen. Hoewel het erg veel is zit er toch iets van samenhang in het nummer en is het nummer zeer vermakelijk. Ook het nummer ‘Forced to Cannibalism’ is zo nummer dat uitermate wisselend is waarbij de gitarist Gioele naar hartelust zijn riffs op je afvuurt.

Nummers als ‘Postmortem Fetal Extrusion (Coffin Birth)’ of ‘Sewer Freaks’ hebben beduidend minder inhoud. Niet dat de nummers minder zijn dan eerder genoemde nummers maar er zijn beduidend minder riffs gebruikt. Een nummer als ‘Global Disease Madness’ valt daarbij op door de simpele, doch pakkende, Metallica achtige riff uiteindelijk uitmondend in een fijne death metal track.

Alle nummers die we te horen krijgen hebben behalve dat ze allen een sterke opbouw hebben en duidelijk blijk geven van sterke instrumentalisten een gemeenschappelijke deler: Zanger Gabri. De man weet zijn vocalen goed te variëren en brengt lekkere brute smerige vocalen in elk nummer. Meets vermakelijke nummer, en mijn persoonlijke favoriet, is ‘Atrofied Organs’. Een nummer dat zowel bruut en snel is en tegelijk sterke solo’s herbergt.

Gravesite heeft met ‘Neverending Trail Of Skulls’ een waardig opvolger gebracht. Afwisselend en vermakelijk, aanschaffen die plaat!

(85/100, Xtreem Music

1. Neverending Trail of Skulls
2. Postmortem Fetal Extrusion (Coffin Birth)
3. Sewer Freaks
4. Global Disease Madness
5. Forced to Cannibalism
6. Atrofied Organs
7. Town of the Reanimated
8. Swallowed in Darkness

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ