Contaminated – Final Man

Facebookrssmail

Op het Zweedse label Blood Harvest komen met enige regelmaat goede albums uit, en zo ook in dit geval. Uit Melbourne Australië komt de death metal band Contaminated met hun debuut album ‘Final Man’. Contaminated is begonnen in 2013 als één mans project van multi-instrumentalist Lachlan McPherson. Hij heeft in 2014 in deze bezetting de demo ‘Pestilential Decay’ opgenomen. Vanaf 2015 is de rest van de band erbij gekomen en is er een 2de demo/ promo opgenomen wat heeft geresulteerd in een platencontract bij Blood Harvest.

De stijl die de heren spelen is het beste te omschrijven als lompe en loodzware death metal, met wat grindcore invloeden. Het is geen typische old school death metal band, al neigt de sound (HM-2!) daar wel erg naartoe. Vaak is het vol gas en dan hoor ik er een soort oude Naplam Death vibe in. Maar door de afwisselende slomere, en zelf doom, stukken wordt het toch weer heerlijk lompe (old school) death metal. Luister maar eens naar het nummer ‘Their Future’, en dan vooral het ultra lompe einde, en je begrijpt meteen wat ik bedoel. Zanger Zev heeft een diepe monotone put-grunt en de gitaren staan super laag. Dit in combinatie met de goede, dikke en vooral smerige productie zorgt ervoor dat het een heerlijke lompe death metal plaat is geworden. Het wint waarschijnlijk niet de originaliteitsprijs, maar het is ook geen dertien in een dozijn band. Een sterk debuut van een band waar we vast meer van gaan horen.

(80/100, Blood Harvest)

Tracklist:
• Squadlid Survival
• No Time to Rot
• Their Future
• Boneless Mass
• Starved
• CO-opted into Worthless Sludge
• Forlorn and Desolate
• Mired in Shit
• Final Man

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ