Stallion – From the Dead

Facebookrssmail

Stallion komt, hoewel de titel van het nieuwe album (‘From the Dead’) iets anders doet vermoeden, uit Duitsland. In het thuisland speelde de band al op het prestigieuze ‘Keep It True’ festival na het succes van het debuutalbum ‘Rise and Ride’. Drie jaar later komt ‘From the Dead’ uit, het tweede album dat net als zijn voorganger bomvol traditionele heavy metal staat.

Het openingsnummer ‘Underground Society’ is een snel en ruig nummer dat een wellicht wat rommelig geheel vormt door de vele ritme- en toonwisselingen, maar waar alle vaardigheden van elk bandlid perfect in uitkomen. ‘Down and Out’ wordt getypeerd door stevige, melodieuze riffjes en had haast een Judas-Priest nummer kunnen zijn (de hoge, gillende stem van zanger Paul komt ook nog eens aardig met die van Rob Halford overeen). In het nummer ‘Waiting for a Sign’ komt een ander geluid naar voren; door de synthesizers, het rustigere tempo en de wat lichtere tekst doet het sterk denken aan jaren ’80 glam metal. In dit wat zachtere nummer moet echter Stallions typerende geluid óók even te horen zijn; na de rust komt er vrij plotseling een snel en hard tussenstuk, en zodra de luisteraar er weer aan herinnerd is hoe de rest van de muziek van Stallion ook alweer klinkt, gaat het nummer weer verder zoals het begon. ‘From the Dead’ wordt ingeleid met een klassieke intro, waardoor het nummer zich onderscheidt van andere, puur razendsnelle en ruige nummers als ‘Lord of the Trenches’ en ‘Blackbox’.

‘From the Dead’ is een album dat klinkt alsof het rechtstreeks uit de jaren ’80 komt. Het album is opgenomen en gemixt door de band zelf, maar klinkt allesbehalve onprofessioneel. Het wordt omschreven door de bandleden zelf als een groepsproject, in tegenstelling tot hun vorige album, en daarbij ook ‘volwassener’ dan laatstgenoemde. Het feit dat sommige nummers wat meer op elkaar lijken zal voor de heavy metal fan die snakt naar een opleving van vroeger tijden geen probleem zijn. De duitse Stallions, die ook wat betreft uiterlijk doen denken aan bands als Steel Panther en W.A.S.P., doen oude glorie herrijzen ‘from the dead’.

(83/100, High Roller Records)

Tracklist:
1. Underground Society (5:16) 2. Down And Out (3:44)
3. Hold The Line (4:20)
4. Waiting For A Sign (5:37)
5. From The Dead (5:18)
6. Kill Fascists (0:17)
7. Lord Of The Trenches (5:25) 8. Blackbox (4:42)
9. Step Aside (3:25)
10. Awaken The Night (6:30)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ