Entrench – Through the walls of flesh

Facebookrssmail

Na hun eerdere releases ‘Inevitable Decay’ in 2011 en ‘Violent Procreation’ in 2014, brengt dit Zweedse thrash-trio met ‘Through the walls of flesh’ hun 3e full-album uit. Die derde langspeler verschijnt op 17 juli via het I Hate label.

Na een rustig intro, ‘The Coming Storm’, gaat het nummer geleidelijk over in een versneld tempo om na een dikke 3 minuten over te gaan in het ‘Dawn of war’, waarbij het tempo over gaat in regelrechte thrash met fraaie gitaarriffs. Opvallend zijn de wat blikkerig klinkende drums, hetgeen je doet wanen alsof je nog midden in de jaren ’80 zit.

Door de vrij rauwe zang krijgt de stijl een tikje death metal mee, ook mede door de regelmatig voorkomende blastbeats. De stijl leunt behoorlijk tegen die van de Duitse bands Kreator en Destruction aan. Het hele album staat bol van de compromisloze thrash, waarbij gelukkig wel in elk nummer een break voorkomt om er wat afwisseling in aan te brengen. Echte uitschieters zijn er na een paar luisterbeurten niet te noemen.

Mocht je groot liefhebber van oldschool-thrash zijn van pakweg 30 jaar geleden en het geen probleem vinden om een ietwat gedateerde productie te beluisteren, dan zul je dit album vast kunnen waarderen.

(75/100, I Hate)

Tracklist:
1. The Coming Storm / Dawn of War 08:43
2. Enter the Fray 03:28
3. Iron Coffin 05:48
4. Dead End 03:37
5. The Warmonger Sacrament 04:14
6. White Light Precedes Black Rain 03:16
7. Fragments / Shadow of Death 08:23

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ