From The Depth – Moments

Facebookrssmail

De Italianen van From The Depth zijn voor ons Nederlanders vrijwel onbekenden. Misschien dat een enkeling ooit wel eens van deze power metal band gehoord heeft. Ze hebben onlangs hun tweede langspeler uitgebracht ‘Moments’. Over dit album heeft de groep een behoorlijke poos gedaan. Het debuut dateert namelijk van 2011. 

Eerste even korte info over de groep. From The Depth is in 2008 opgericht te Parma. In 2011 brachten zij hun debuut uit bij Rising Records getiteld ‘Back To Life’. Daarna volgde nog een EP in 2014, daarna werd het stil. Er kwam wat onenigheid in de groep, het gebeurt dus niet alleen bij de ”grote” bands. Misschien was het juist doordat succes uitbleef. Hierover is nog geen duidelijkheid. 

Wat wel duidelijk is, is dat Rafaele Albanese het nog enige originele lid is van de band. Hij word nu bijgestaan door Santo Clemenzi op de bas, Gianpiero Milione en Simone Martinello op gitaren. De drummer Cristiano Battini is in 2009 begonnen maar tussen 2015 en 2017 verliet hij de band voor korte periode.  

Door deze verandering in de line up is er ook het een en ander verandert in de sound van de band. Op de eerste plaat waren er nog veel keyboards te horen. Op de nieuwe plaat zijn veel van deze solo’s overgenomen door gitaren, hier en daar is nog wel een keyboard solo te horen.  

Bij het beluisteren van het album ‘Moments’ is er één nummer dat er met kop en schouders bovenuit steekt. Ik heb het over ‘Spread Your Fire’. Ten eerste is het al een lekkere titel, maar ook muzikaal zit dit nummer uitstekend in mekaar. Het refrein blijft gelijk in je hoofd zitten door de pakkende melodie en de kracht die de meerstemmigheid met zich meebrengt.  

Voor de rest is het degelijke power metal. Je hebt gelukkig vrijwel geen last van een Italiaans accent. Buiten ‘Spread Your Fire’ zijn de andere negen nummers niet speciaal in goede of slechte zin. Galopperende gitaren en dubbele bassdrum. Wel staan er een aantal ballads op, waarvan de beste voor het laatst is bewaard. ‘Somewhere’ is een mooie afsluiter voor de plaat.  

Al met al is het een prima album, maar potten breken zal het niet doen. Wel kunnen we zeggen dat de heren, ten opzichte van het debuut, sprongen hebben gemaakt in positieve zin. Nu hopen dat het volgende album weer een schepje erbovenop doet. (71/100) (Rockshots Records) 

Tracklist

1. Immortal (4:55)
2. Spread your Fire (4:55)
3. Ten Years (5:09)
4. Streets of Memory (4:20)
5. Hypnos (1:51)
6. Forget and Survive (4:48)
7. Just Ice (7:46)
8. Missed (4:51)
9. A Matter of Time (5:47)
10. Somewhere (4:22)
Album Length: 48:48

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ