Dzö-nga – The Sachem’s Tales

Facebookrssmail

Dzö-nga is een uit Boston afkomstige black metal band opgericht in 2016. De band bestaande uit het duo Grushenka Ødegård en Cryvas bracht hetzelfde jaar het debuut album ‘Five Treasures of Snow’ gevold door de EP ‘Upon the Shimmered Bough’ in januari dit jaar, beide uitgebracht in eigen beheer. Vorige maand verscheen het tweede album, ‘The Sachem’s Tales’. via Avantgarde Music.

Dzö-nga maakt op dit album gebruik van de sessie drummer Aaron Maloney verder bespeeld het muzikale brein Cryvas alle instrumenten. De vocalen zijn van Grushenka Ødegård met Lilith Astaroth als gast zangeres. Na het intro ‘Midewiwin Lodge’ volgt ‘To the Great Salt Water’ dat met rustig pianospel aanvangt en zodoende voort borduurt op het intro. De gitaar brengt de wending terwijl het pianospel door klinkt. Vrouwelijke vocalen klinken, hoewel er geen credits vermeld zijn bij dit nummer voor Lilith, de grauwe vocalen Grushenka zijn heerlijk, het nummer speelt af op een laag tempo behoudens de momenten dat de git zwarte vocalen klinken.

Verschillende instrumenten komen voorbij, van gitaar tot piano en viool, en maken dit album tot een progressief black rock album. De heerlijke pik zwarte vocalen in een nummer als ‘The Wolves Fell Quiet’ maken het nummer af. In ‘Halle Ravine’ horen we de vocalen van Lilith Astaroth weer terug 9met de credits). Een meeslepend nummer dat niet accelereert maar voldoening schenkt. Nummers als ‘Against the Northern Wind’ en ‘A Seventh Age of Fire’ zijn opvallend door de muzikaliteit maar vooral de heerlijke vocalen zijn opvallend.

Het tweede album van Dzö-nga, ‘The Sachem’s Tales’ kent uitzonderlijke composities. Multi instrumentalist Cryvas is sterk in alle bespeelde instrumenten, de vocalen van Grushenka Ødegård zijn simpelweg subliem.

(83/100, Avantgarde Music)

Tracklist:
1. Midewiwin Lodge 02:34 instrumental
2. To the Great Salt Water 08:48 Show lyrics
3. The Wolves Fell Quiet 07:22 Show lyrics
4. Halle Ravine 04:04 Show lyrics
5. Against the Northern Wind 07:16 Show lyrics
6. A Seventh Age of Fire 09:22 Show lyrics
7. The Witching Meadow 03:25 instrumental

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ