Blind Justice – It’s Dark

Facebookrssmail

De basis van het Nederlandse Blind Justice werd reeds eind jaren tachtig gelegd. Aanvankelijk speelde de band metal die sterk beïnvloed werd door de thrashscene. Langzaam maar zeker introduceerden de heren ook andere geluiden in hun songs en creëerden ze hun eigen geluid dat je kan omschrijven als een cross-over tussen thrash, funk, metal en powercore die ze een extra dimensie gaven door toevoeging van sax en viool.

De band werd op sleeptouw genomen door het bekende Osdorp Posse en kreeg zo de gelegenheid om heel wat optredens af te werken in de Lage Landen. Met vallen en opstaan doorstond de groep rond zanger/gitarist Attila Szabo de tijd en anno 2017 is Blind Justice nog steeds actief en trakteren ze de mensheid anno 2017 op een vijfdelige mini ‘It’s Dark’.

Verwacht geen recht aan recht toe songs want dat is niet wat er bij dit drietal op het menu staat. Net als voorheen blijven ze diverse stijlen door elkaar mixen die allemaal gedragen worden door een stevig metalsausje. Mensen met een enge metaalsmaak in de leden, kunnen dit best links laten liggen want bij Blind Justice wordt er duidelijk goed nagedacht over de songs zowel muzikaal als tekstueel.
En toch, als je nu denkt dat de songs van Blind Justice iets te moeilijk voor jouw brein zijn om ze te bevatten, kunnen we jullie geruststellen want ondanks die mix weten de heren de songs lekker in het gehoor te leggen zodat ze na beluistering toch blijven nazinderen. De muziek die Blind Justice op ‘It’s Dark’ laat horen heeft voldoende potentieel om heel wat liefhebbers van het hardere genre te bekoren, dus wat let je om dit eens uit te proberen.

(80/100, eigen beheer)

Tracklist:
1. It’s Dark
2. F.U.B.A.R.
3. Die Trying
4. Hopelessness
5. Told You So!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ