The King Blues komt weer naar Nederland

Facebookrssmail

The King bluesIedereen die zin heeft in een ruige portie punkrock vermengd met hiphop is op 24 september welkom in de concertzaal Patronaat in Haarlem. De fameuze popzaal is dan de gastheer van de gerespecteerde rockband The King Blues. Ze komen eindelijk weer terug naar Nederland.

Het optreden in Haarlem is de enige show van de Britten in Nederland. Sowieso spelen ze deze herfst niet zoveel, al zijn ze nog wel te bewonderen in de Duitse steden Wiesbaden, Stuttgart en Berlijn.

De Londense band hebben natuurlijk geen reden nodig om een bezoekje af te leggen aan Nederland, zo geliefd zijn ze hier, maar het optreden is geboekt ter promotie van het vijfde album: ‘The Gospel Truth’. Het album is geproduceerd door Mike Moore en ze keren op de plaat terug naar hun zogenaamde ‘rebel street music’. De politieke lading van hun teksten is extra pikant gezien de huidige wereldwijde woelingen. The King Blues staat bekend om zijn maatschappelijke commentaar. Nummers als ‘Heart of a Lion’ zijn opruiende oproepen die de fanbasis in beweging zal brengen.

Sinds de oprichting heeft The King Blues veel wijzigingen ondergaan qua platenlabel en samenstelling. Maar hun integriteit is nooit aangetast en dat hangt samen met de continue aanwezigheid van de frontman: Johnny ‘Itch’ Fox. De loopbaan van de band wordt gekenmerkt door tumult en onrust. Het optreden in Haarlem geeft Nederlandse fans de kans om oog in oog te staan met een van de meest onconventionele Britse rockbands. Het is raden naar de nummers die de band gaat spelen van zijn vijf albums. Wat wel zeker is, is dat het Haarlemse optreden het startpunt is voor een ruig feestje van de hardcorefans.

Bij dit soort punkmuziek hoort een potje bier en losbandigheid. Voordat de fans aan het feesten slaan doen ze er verstandig aan om een hapje te eten. Bijvoorbeeld door iets uit te zoeken bij de vele restaurants in Haarlem die samenwerken met Deliveroo. De bezorgdienst brengt de maaltijd gratis bliksemsnel vanuit de keuken naar de plek waar de hongerige klant zich bevindt. Ideaal voor een avondje headbangen en beuken in de moshpit.

Het wordt namelijk een pittige avond. Het voorprogramma zal ook de boel op stelten zetten, want het betreft het veelbelovende Total Seclusion uit Aalsmeer. De skatepunkers hebben in een mum van tijd een grote reputatie opgebouwd met hun vermogen om klassieke punkwoede a la Dead Kennedys te koppelen aan het moderne geweld van System of a Down. Dus stel je maag tevreden met heerlijk eten via Deliveroo en ga lekker uit in Haarlem.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ