Red Hot Chili Peppers op Rock Werchter 2016

Facebookrssmail

Jawel! De derde naam voor Rock Werchter 2016 is een feit. Red Hot Chili Peppers geven present op het festival op zaterdag 2 juli. Het wordt een fijn weerzien met de funky rockers uit het zonnige Californië. Drie topnamen zijn nu gekend. Eerder werd reeds aangekondigd dat Rammstein op vrijdag 1 juli naar Rock Werchter komt. Florence + the Machine staan op zondag 3 juli in het Festivalpark. Rock Werchter vindt plaats van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli 2016 in het Festivalpark in Werchter.

Red Hot Chili Peppers is een groep die een flinke steen heeft verlegd in de muziekrivier. De originele mix van rock en funk van Red Hot Chili Peppers is bijzonder aanstekelijk. De Amerikanen zijn één van de groten van vandaag. In 2012 wordt het viertal dan ook terecht geïnstalleerd in de Rock and Roll Hall of Fame.

Nieuw album

Red Hot Chili Peppers werkt sinds het begin van dit jaar aan album # 11. Danger Mouse, bekend als lid van Gnarls Barkley (in Werchter in 2008) en van zijn werk met onder andere The Black Keys en Jack White, neemt de productie voor zijn rekening. Anthony Kiedis daarover kortgeleden in Rolling Stone: ” The new material is as good as any songs we’ve ever written. Danger Mouse is very good about coming up with super-modern ideas, but he’ll also touch on the acoustic guitar in the control room and strip the song down to its acoustic essentials“. Het wordt een hete combi klassiek en gloednieuw tijdens het zesde bezoek van Amerika’s warmbloedigste rockgroep aan Rock Werchter.

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ