Limbonic Art – Spectre Abysm

Facebookrssmail

Eindelijk weer nieuw werk van Limbonic Art, 7 jaar na hun laatste wapenfeit ‘Phantasmagoria’ uit 2010. Opgericht in 1993 door Daemon met drie andere bandleden maar na het uiteenvallen van de eerste line up doorgestart als duo met Morfeus. Limbonic Art zat in hetzelfde straatje als onder meer Emperor in het verleden, technische en atmosferische black metal. Na het vertrek van Morfeus in 2009 is Limbonic Art nog een eenmansband met alleen nog Daemon in de line up.

De band werkt met drumcomputers in plaats van echte drums maar dat past wel bij de muziek van Limbonic Art en valt niet echt op. De op momenten bombastische en razendsnelle black metal zit goed in elkaar en weet een duister sfeertje te brengen. De meeste nummers worden ingeluid door een duister intro en de gemiddelde duur is vrij lang per nummer maar absoluut niet saai. Sommige momenten denk je in een horror film te zitten, andere stukken doen weer vergelijkingen oproepen met Emperor of Cradle of Filth.

Een sterk en afwisselend album met als favoriete tracks het openingsnummer ‘Ethereal Traveler’ en ‘Triumph of Sacrilege’. Het is best een prestatie te noemen wat Daemon hier in z’n eentje weg heeft gezet, petje af! Zo mogen er meer volgen en heeft de band zeker bestaansrecht. Zie het echter nog niet zo snel live gebracht worden, helaas…

(85/100, Caroline)

Tracklist:
• DemonicResurrection
• EtherealTraveler
• Omega Doom
• Requiem Sempiternam
• Triumph of Sacrilege
• DisciplinaArcani
• Through The Vast Profundity Obscure

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ