Waves of Decay – Cycloptic

Facebookrssmail

Uit de as van de Belgische death metal band Horny Moses en met leden van Hope Erodes, Inferior en Last Star Down ontstond in 2016 de metal band Waves of Decay. Met ‘Cycloptic’ brachten de heren in april dit jaar de eerste EP. Waves of Decay weet op deze EP verschillende stijlen ineen te smelten en bracht een EP met als basis thrash metal, invloeden van death metal en een vleugje industial is duidelijk waarneembaar.

De EP kent een vijftal nummers en opent met het nummer ‘Destiny’. de brute vocalen van zanger Stijn Kustermans maken snel plaats voor clean vocals en met melodieus gitraawerk en een enigszins bombastisch refrein krijgt het nummer een geheel eigen geluid. De keyboards van gitarist Arun Rao geven het industrial tintje aan het nummer dat verder opvalt door het solide drumwerk van Ben Gyles. Ook het tweede en titelnummer ‘Cycloptic’ heeft een bombastische sound met melodieus gitaarwerk en strakke breaks, de gitaarsolo aan het einde klinkt fijn.

Een compositie als bijvoorbeeld ‘Craving For Misery’ lijkt te hinken op meerdere gedachten, Thrash gitaren, power metal achtige vocalen en passages die soms neigen naar Rammstein. Veelzijdig waarbij het drumwerk er positief uitspringt. Met ‘As I Walk’ worden we getrakteerd op een melodieus death metal nummer met overwegend harsh vocalen, een sterk en wellicht het meest stijlvaste nummer, hoewel ook in dit nummer de gebruikte keyboards zorgen voor het industriële tintje. Het afsluitende ‘The Hurricane’ sluit naadloos aan bij de voorganger en is een fijne afsluiter.

Waves of Decay heeft met de EP ‘Cycloptic’ een album uitgebracht dat verschillende metal stijlen weet te verenigen zonder dat je echt de draad kwijt raakt. De composities zorgen voor een geheel eigen geluid en zijn zonder meer vermakelijk.

(77/100, Eigen beheer)

Tracklist:
1. Destiny
2. Cycloptic
3. Craving For Misery
4. As I Walk
5. The Hurricane

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ