Pretty Wild – Interstate 13

Facebookrssmail

Deze Zweedse band wordt opgericht in 2006 en brengt in dat jaar ook in eigen beheer een EP uit getiteld ‘All The Way’. De band kan mede door dit werkstuk uitgebreid gaan touren in de Verenigde Staten en Europa. Dit doen ze vrij succesvol want het resulteert in een deal met SwedMetal Records. Voor dit label maken ze onder productionele begeleiding van Martin Sweet een Re-Release van ‘All The Way’ aangevuld met enkele nieuwe nummers. De lovende kritieken op deze schijf ontgaan platenmaatschappij Dead End Exit Records niet die Pretty Wild tekent. Voor dit label nemen ze hun debuut ‘Pretty Wild’ op wat uitgebracht wordt in 2014.

Ruim 4 jaar later mogen we genieten van hun tweede werkstuk ‘Interstate 13’ wat op 31 mei gereleased wordt door Black Lodge Records. Het album bevalt me erg goed. Hoogstaande Scandinavische melodieuze (Hard)Rock (denk aan TNT en Treat) met Amerikaanse invloeden, een beetje Danger Danger, een vleugje Bon Jovi. Ik hoor ook regelmatig toetsen maar weet niet wie hiervoor verantwoordelijk is. Complimenten in ieder geval want het voegt zeker wat toe aan de nummers. Positieve uitschieters zijn de ballad ‘Thanks To You’ met mooi gebruik van violen en akoestisch gitaarwerk. ‘Wild And Free’ wat me erg aan Dan Reed Network doet denken, en ‘I Love It’ wat afwisselend Bluesy en dan weer stevig rockt. Van afsluiter ‘Break Down The Walls’ is een video geschoten

Iedere liefhebber van goede melodieuze (Hard)Rock zou deze schijf een kans moeten geven. In mijn persoonlijke jaarlijst ga je hem in ieder geval zeker terugvinden. (85/100)  

Play List: Interstate 13

1 Let’s Get It Out (4:02)
2 Meant For Trouble (4:20)
3 Superman (3:01)
4 Wild And Free (3:27)
5 Give It All Tonight (4:01)
6 Stand My Ground (3:00)
7 The Way I Am (4:30)
8 Thanks To You (4:49)
9 Shot Me Down (3:03)
10 Walk The Edge (3:40)
11 I Love It (4:06)
12 Break Down The Walls (3:35)  

Line Up: Pretty Wild

Ivan Ivye Hoglund – Vocals
Axl Ludwig – Guitars
Kim Chevelle – Bass
Johnny Benson – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ