Vulture – The Guillotine

Facebookrssmail

Vulture is een vrij nieuwe thrash metal band uit Duitsland en bestaan pas sinds 2015. Met ‘The Guillotine’ brengt Vulture z’n eerste volledige plaat op de markt, nadat ze met hun ep ‘Victim To The Blade’ al de nodige aandacht op zich wisten te vestigen. Vulture speelt authentieke speed/thrash metal in de stijl van de jaren tachtig, maar klinken wel modern en van deze tijd. Zoals ze ze zelf omschrijven, Judas Priest op snelheid, gemixed met Bay Area thrash en Canadese speed in een atmosfeer van oude Mercyful Fate/King Diamond, dat beloofd wel wat!

Deze duitse heren kunnen er wel wat van en lossen deze belofte dan ook wel grotendeels in, authentieke thrash/speed met high pitch vocals. Alsof je de jaren tachtig opnieuw beleefd. Nummers als ‘Vendetta’, ‘Triumph Of The Guillotine’ en ‘Cry For Death’ zijn instant klassiekers, vette riffs en breaks wisselen elkaar af, en de zang van L. Steeler past er perfect bij. De productie klinkt moddervet, misschien zelfs iets te, en komt van de hand van Marco Brinkmann van Hellforge Studio. Op het nummer ‘Adrian’s Cradle’ doet Olof van Enforcer ook nog mee als gastzanger en niet onverdienstelijk!

Al met al een goed resultaat wat Vulture hier wegzet, daar gaan we nog wel meer van horen! Vraag me alleen wel af hoe S. Genozider het live gaat doen, aangezien hij zowel gitarist als drummer is in de line up van het album. Ondanks hun korte bestaan weet Vulture de juiste snaren te raken en lost de verwachtingen in. Deze heren weten waar het om draait en maken me nieuwsgierig naar hun live prestaties en naar wat ze nog meer in petto hebben. Ik kijk alvast uit naar de opvolger van ‘The Guillotine’.

(80/100, High Roller Records)

Tracklist:
1. Vendetta (5:51)
2. Clashing Iron (3:27)
3. Triumph Of The Guillotine (4:01)
4. Electric Ecstasy (4:20)
5. Adrian’s Cradle (5:33)
6. (This Night Belongs) To The Dead (4:19)
7. Paraphiliac (5:14)
8. Cry For Death (5:45)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ