3.2 – Third Impression

Facebookrssmail

Robert Berry komt in contact met Keith Emerson en Carl Palmer als hij Greg Lake vervangt. De naam wordt veranderd van Emerson, Lake & Palmer naar 3. In deze bezetting wordt in 1988 het album ‘To The Power Of Three’ opgenomen. Het album kreeg nogal wat kritiek te verduren van pers en fans omdat het te ‘poppy’ zou klinken in vergelijking met het vroegere werk van Emerson Lake & Palmer. In 2015 tekenen Berry en Emerson bij Frontiers om te gaan werken aan een opvolger voor ‘To The Power Of Three’. Helaas gooit het overlijden van Keith Emerson roet in het eten. Desondanks gaat hij in zijn eentje door en wordt in 2018 het album ‘The Rules Have Changed’ uitgebracht. Er lagen hierna echter nog vele demo’s, ideeën en ruw materiaal op de planken. Berry heeft dit materiaal gecombineerd met zijn eigen talenten wat geresulteerd heeft tot dit 2e album van 3.2 – Third Impression.

‘Third Impression’ bevat logischerwijs wat meer eigen werk van Robert Berry. Iets wat er allemaal positief uitkomt op dit album. ‘Third Impression’ bevat geen slechte nummers en is aan de ene kant een mooi eerbetoon aan de in 2016 overleden Keith Emerson en aan de andere kant een waardige opvolger van het eerste samenwerkingsverband van 3.2, het in 2018 uitgebrachte ‘The Rules Have Changed’. Nummer wat ik er uit wil lichten is de Jazzy pianoballad ‘Emotional Trigger’, wat qua stijl totaal niet aansluit bij de overige nummers van ‘Third Impression’ maar desondanks niet misstaat en zelfs niet mag ontbreken op dit album.

Robert Berry laat op ‘Third Impression’ horen wat hij allemaal in zijn mars heeft mocht de luisteraar dit al niet weten. Alles ingespeeld, gezongen en tezamen met het materiaal van Keith Emerson wat nog op de planken lag gecomponeerd, heeft dit geresulteerd in een album dat de liefhebbers van Asia, Giant, GTR en Yes ten tijde van 90125 als ook de liefhebber van het wat proggyer werk van Emerson Lake & Palmer zeker aan zal spreken (89/100) (Frontiers Music)

Tracklist

1 Top Of The World (8:59)

2 What Side You’re On (2:51)

3 Black Of Night (6:15)

4 Killer Of Hope (3:15)

5 Missing Piece (5:54)

6 A Bond Of Union (5:19)

7 The Devil Of Liverpool (6:09)

8 Emotional Trigger (4:53)

9 A Fond Farewell (4:27)

10 Never (8:58)

Line up

Robert Berry & Keith Emerson

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ