Altar Of Oblivion – Barren Grounds

Facebookrssmail

altar of oblivion - barren grounds coverAltar Of Oblivion is doom metal band uit het Deense Aalborg. De band is opgericht in 2005 en inmiddels hebben de heren, na de demo fase, een ep en twee full-lengths uitgebracht. Het laatste wapenfeit was de in 2012 uitgebrachte langspeler ‘Grand Gesture of Defiance’. Net als het eerdere werk zal ook de nieuwe release uitgebracht worden door Shadow Kingdom Records. Geen langspeler maar Altar Of Oblivion brengt op 30 augustus de ep ‘Barren Grounds’ uit.

De ep opent rustig met het nummer ‘State Of Decay’, langzaam gaat het tempo omhoog en is het tijd voor een typische doom metal riff. Verschillende tempowisselingen volgen en met de heldere vocalen van zanger Mik Mentor wordt het nummer opgestuwd naar een vette up tempo riff, een lekkere start welke doet verlangen naar meer. ‘Serenity’ komt niet op gang, een fluisterende zang wat toets noten die zich continue herhalen, en is eigenlijk een nummer dat zelfs zou misstaan als opvullen van een langspeler. Nietszeggend en volstrekt overbodig.

Ook het nummer ‘Barren Grounds’ spreekt niet echt tot de verbeelding. Sterke, soms overlappende, vocalen en sterk gitaarwerk / solo’s maar op een of andere manier weet het rockende nummer niet te overtuigen en lijkt het alsof de mannen de weg kwijt zijn. Een brug naar de afsluiter ‘Lost’.
Traag en weemoedige start van het nummer met tekst als “I’m Lost in Loneliness” druipt het verdriet ervan af. Het nummer komt niet verder dan het ballad niveau, nu is dit ook niet noodzakelijk, het nummer weet feilloos de depressie over te brengen zoals goede doom metal dat behoord te doen.

De ep van Altar Of Oblivion kent twee heerlijke doom nummers met potentie, dat is positief en daar laat ik het bij.

(7/10, Shadow Kingdom Records)

Tracklist:
1. State of Decay
2. Serenity
3. Barren Grounds
4. Lost

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ