Mascharat – Mascharat

Facebookrssmail

Mascharat is een black metal band uit het Italiaanse Milaan. De band is opgericht in 2010 en in 2014 verscheen de eerste demo. Informatie omtrent de samenstelling van de band is er niet, de naam komt van het Italiaanse “maschera” wat masker betekend. Geïnspireerd door het Venetiaanse carnaval waarbij men zich van achter een masker kan onttrekken aan de de regels van de gemeenschap en religie. Op 15 september verschijnt het gelijknamige debuut album van Mascharat via het Australische Séance Records.

Na het intro opent het album met het nummer ‘Bauta’ (Venetiaans masker) dat ook al voorkwam op de demo uit 2014. Het nummer gaat up-tempo van start met sterke en grauwe vocalen, een traditioneel black metal nummer. Halverwege het nummer volgt een wending en gaat het tempo er volledig uit, een lekker dreigend tussenstuk waarbij de Italiaanstalige vocalen op de voorgrond staan. Verschillende tempowisselingen volgen waardoor het nummer spannend en aantrekkelijk is en blijft. ‘Médecin de peste’ is met 11 en een halve minuut het langste nummer op het album. Het nummer start mid-tempo met repeterend gitaarwerk, zoals dat gewoon is in het hedendaagse black metal genre, en het is vooral het drumwerk dat de tempowisselingen inzet. De trage tussenstukken met de dreigende vocalen zijn sterk maar eigenlijk duurt het nummer net te lang.

De betere nummers van Mascharat zijn duidelijk de nummers tussen de 4 en 6 minuten. Nummers als ‘Mora’ en ‘Simulacri’ weten de aandacht beter vast te houden waar de langere nummers de aandacht dreigt te verslappen. Uitzondering is het nummer ‘Iniziazione’ dat met 8 minuten op de klok wel weet te boeien en wellicht het beste nummer van het album is. Bruut en agressief op de drums en vocalen zorgen voor een fijne black metal track van de oude school. Het album eindigt met een outro en waar het intro en het instrumentale ‘Vestibolo’ al niet wisten te overtuigen geldt dit ook voor het eindstuk.

Mascharat heeft met de debuutplaat zeker geen slecht album gebracht. Het zou goed zijn meer te doseren en de nummers niet al te lang uit te rekken. Voor de gemiddelde black metal liefhebber is deze plaat zonder meer het luisteren waard.

(75/100, Séance Records)

Tracklist:
1. Intro 02:12 instrumental
2. Bauta 05:45
3. Médecin de peste 11:33
4. Mora 06:07
5. Vestibolo 01:27 instrumental
6. Simulacri 04:06
7. Iniziazione 08:14
8. Rito 07:07
9. Outro 03:36 instrumental

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ