Sinner – Santa Muerte

Facebookrssmail

Bandleider en grote man achter Sinner is de Duitse bassist/zanger Matt Sinner. Deze goede man loopt al meer dan 35 jaar mee in het Rock’n’Roll wereldje. In die 35 jaar heeft hij meer dan een dozijn studio albums gemaakt en ook nog verschillende live-albums en compilaties. In die 35 jaar is Matt Sinner niet erg van muzikale koers verandert. Goede op de Duitse leest geschoeide (hard-)rock met weinig vernieuwende elementen.

Daar komt met dit album wel even een drastische vrerandering in door de inbreng van nieuwe zangeres Giorgia Colleluori. Haar bijdrage zorgt ervoor dat dit verreweg het beste album is wat Sinner heeft uitgebracht. Matt Sinner heeft haar weggeplukt van Eternal Idol. Hij vroeg deze Italiaanse zangeres in eerste instantie als achtergrondzangeres voor ‘Rock meets Classic’. Tijdens deze Tour ontstond het idee om haar ook te vragen om met Sinner zelf het podium te delen. Dit gebeurde en werd in de praktijk gebracht tijdens een paar shows in Australië, Japan en Duitsland. De publieksrespons was dusdanig enthousiast dat ze werd gevraagd om Sinner permanent te versterken.

Opener ‘Shine On’ rockt lekker weg met Dokken-achtig gitaarwerk. ‘Fiesta Y Copas’ is een doorsnee midtempo Rocknummer dat door gastzanger Ronnie Romero naar een hoger niveau getild wordt. Het titelnummer klokt ruim 6 minuten en dat had wel wat korter gemogen aangezien het nummer weinig afwisseling biedt op het Spaans gesproken middenstuk na. ‘Last Exit To Hell’ is een lekker agressief rocknummer en behoort tot de betere nummers van dit album.

‘What Went Wrong’ heeft een Thin Lizzy vibe wat vooral komt door gastzanger Ricky Warwick. ‘Lucky’ is weer een typisch Sinner nummer. Hierna komt de grote verrassing en beste nummer van het album ‘Death Letter’. Dit is een stokoud Blues-nummer van Son House. Ook The White Stripes hebben dit nummer al eens onder handen genomen. Giorgia zingt dit nummer zeer gepassioneerd en bewijst hierbij nogmaals  haar veelzijdigheid. Magnus Karlsson mag op dit nummer zijn gitaarspel laten horen en dat doet hij goed.

Vervolgens krijgen we weer een paar typische Sinner stampers in de vorm van ‘Craving’ en ‘The Wolf’ met een ‘Balls To The Wall’ gitaarriffje. Dan komt er weer één van de betere nummers van het album, namelijk ‘Misty Mountain’, een mooi donker bluesy rocknummer wat ook weer wat afwijkt van de andere nummers op dit album. ‘The Ballad Of Jack’ is geen ballad maar een rocknummer a la Thin Lizzy.’ Stormy Night’ sluit het album daarna af en is wederom een typisch Sinner nummer met een leuk panfluit intro-outro en een mooi instrumentaal middenstuk waarbij de gitaristen hun talenten volop kunnen etaleren. ‘Sorry’ is een bonustrack en is een cliché rock-ballad.

Het geluid van het album is uitstekend en is eveneens verzorgd door Matt Sinner. ‘Santa Muerte’ is een goed (hard-)rock album met een paar aangename positieve verrassingen. Nieuwkomer Giorgia Colleluori en de ijzersterke cover Death Letter (80/100)

Track List

1 Shine On (3:40)
2 Fiesta Y Copas (2:59)
3 Santa Muerte (6:07)
4 Last Exit Hell (3:57)
5 What Went Wrong (4:36)
6 Lucky (3:29)
7 Death Letter (cover Son House) (4:04)
8 Craving (3:05)
9 The Wolf (4:36)
10 Misty Mountain (4:46)
11 The Ballad Of Jack (3:44)
12 Stormy Night (4:00)
13 Sorry (bonustrack) (4:35)

Line Up

Matt Sinner- Bass/Vocals
Giorgia Colleluori- Vocals
Tom Naumann- Guitars
Alex Scholpp- Guitars
Markus Kullmann- Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ