FireForce – Annihilate the Evil

Facebookrssmail

Power metal is een stroming welke met name in Duitsland erg populair is, met o.a. Helloween als één van de grondleggers van het genre. In Nederland en België is dit genre beduidend minder sterk vertegenwoordigd. Eén Van de Belgische bands welke powercmetal maakt is FireForce. Deze band ontstond eind 2008 nadat enkele bandleden met “voorganger” Double Diamond gestopt waren. Tot nu toe zijn er twee full-albums uitgebracht, in 2011 ‘March On’ en in 2014 ‘Deathbringer’. Op 1 september verscheen de derde langspeler ‘Annihilate the Evil’

De power metal van FireForce is behoorlijk gelinkt aan die van Duitse power metal bands, maar toch ook wel wat kenmerken van de ons allen bekende bands Iron Maiden en Judas Priest. Beide albums werden alom goed ontvangen, de band heeft hiermee een zekere populariteit en status opgebouwd en heeft de afgelopen jaren her en der getourd. Het is nu de vraag of zij die stijgende populariteit kunnen vasthouden en zelfs uitbouwen.

Vooropgesteld, ook dit album is weer gestoken in een schitterende hoes, het artwork op elk album van FireForce is om te likkebaarden. Het openingsnummer ‘The Boys from Down Under’ (de mannen komen dus niet uit Australie als je dat nu mocht denken) begint zoals een power metal album misschien wel moet beginnen: met een geweldige speed metal riff en invallende donderende drums en is daardoor een nummer wat er direct lekker inhakt en je meteen op het puntje van je stoel zet. Het goed geproduceerde album staat vol met qua tempo flink afwisselende nummers, van snel tot langzaam met de typische Duitse samenzang in de refreinen, veelal fraaie solo’s en uiteraard met de bij power metal behorende strijdlustige teksten. De zang van Filip (hij neigt regelmatig naar de zanger van het Duitse Paradox) kan soms wat op het vlakke overkomen. Uitschieters zijn er in de toch wat snellere nummers zoals ‘Dog Soldiers’, ‘Thyra’s Wall’ en ‘White Lily (Okhotnik)’. Echt slechte nummers staan er niet op dit album, al zakt het niveau op de wat langzamere nummers soms ietwat in.

Kortom, een prima album wat de status van FireForce dus zeker wel zal bevestigen.

(82/100, Limb Music)

Tracklist:
1. The Boys from Down Under 03:42
2. Revenge in Flames 03:44
3. Fake Hero 04:11
4. Dog Soldiers 03:29
5. Oxi Day 04:18
6. Thyra’s Wall 04:14
7. Defector 04:54
8. The Iron Brigade 04:01
9. White Lily (Okhotnik) 04:48
10. Iron, Steel, Concrete, Granite 04:48
11. Herkus Mantas 04:15
12. Gimme Shelter 04:46

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ