VUUR komt met eerste video: ‘My Champion – Berlin’

Facebookrssmail

Anneke van Giersbergen’s nieuwe band VUUR is klaar om het debuutalbum ‘In This Moment We Are Free’ uit te brengen. Voordat deze plaat op 20 oktober via Inside Out Music het levenslicht ziet brengt de band een eerste video voor het nummer ‘My Champion – Berlin’. De typerende vocalen en het pakkende nummer geven een goed inzicht over wat ons te wachten op de 20ste.

Anneke over het nummer: “Dit nummer is het openingsnummer van onze debuutplaat en dient als een soort ceremoniemeester. Het nummer is zowel heavy als melodies, het toont de technische vaardigheden van de band, maar je kan nog steeds meezingen. In de basis is dit het album dat ik wilde maken. Onze gitarist Jord Otto schreef het nummer en werkte samen met producer Joost van den Broek om het af te maken. Ik schreef de tekst en de zanglijn.

Dit nummer gaat over Berlijn na de 2e wereldoorlog. De godin op de Berlijnse overwinningskolom werd opgewekt om de militaire overwinningen te herdenken, maar in het nummer spreekt de stad haar aan rn vraagt haar om hulp bij het doorstaan van de moeilijke tijden.

Ik wilde een video maken die de band neerzette als een groep muzikanten die speelt met ziel en zaligheid, waarbij het gaat om de muziek. Die band zijn we en ik ben trots op de band.”

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ