Galigula’s Horse – In Contact

Facebookrssmail

Het gebeurd niet vaak dat een band uit Australië progmetal maakt. Galigula’s Horse mag dan ook bestempeld worden als de enige echte progmetal band uit “Down Under”. De band bestaat sinds 2011 en is opgericht door zanger Jim Grey en leadgitarist Sam Vallen en dit is hun vierde wapenfeit. ‘In Contact’ bevat lekker verfrissende nummers en is zeker ook origineel want ze combineren progmetal met hardrock en heeft veel gelijkenissen met de band Haken uit London (UK)

Het album opent sterk met de nummers ‘Dream The Dead’ en ‘Will’s Song (Let The Colours Run)’ welke gevolgd worden door het nummer ‘The Hands Are The Hardest’ wat een lekker poppy refrein heeft. Deze eerste drie nummers geven al een prima beeld van wat je mag verwachten van Galigula’s Horse en dat is zeker niet mis!

De eerste ballad op het album is het vierde nummer en draagt de toepasselijke titel ‘Love Conquers All’. ‘Song For No One’ gooit het tempo en zeker ook de tempowisselingen weer wat omhoog zodat we daarna weer even gas terug nemen met de nummers ‘Capulet’ en ‘Fill My Heart’. Het daarop volgende ‘Inertia and the weapon of the wall’ is een nummer (gesproken tekst) dat je kan missen als kiespijn op het album (verplicht skippen). Deze voegt wat mij betreft niets toe aan dit sterke album. Om dit “foutje” goed te maken heeft de band nog twee extra fantastische nummers bewaard voor de luisteraar. ‘The Cannon’s Mouth’ en het mooie, ruim 15 minuut durende ‘Graves’ sluiten het album op een waardige manier af.

Dit album zal erg hoog eindigen in mijn jaarlijst van dit jaar! De band is een grote aanwinst voor de progmetal wereld en heeft een grote toekomst in het vooruitzicht. Sinds hun derde album ”Bloom’ brengt Inside Out elk album uit van de band en dit jaar heeft het label ook besloten om de eerste twee albums van Galigula’s Horse opnieuw te brengen. In een notendop, en ook voor de lezers die geen zin hebben om een heel epistel door te lezen, dit album en deze band is een “must have” voor elke rechtgeaarde progmetal en rock liefhebber. Hele goede productie, goede zanger, geweldige leadgitarist, prima band en zeer sterke nummers! Dit album hoort simpelweg gewoon thuis in ieders muziekbibliotheek!

(95/100, Inside Out Music)

Dit album verschijnt in speciale CD Digipack/18g Gatefold dubbel LP + CD editie/Digitale Download.

Tracklist:
01. Dream the Dead (08:10)
02. Will’s Song (Let the Colours Run) (04:43)
03. The Hands are the Hardest (04:26)
04. Love Conquers All (02:21)
05. Songs for No One (07:44)
06. Capulet (03:24)
07. Fill My Heart (06:42)
08. Inertia and the Weapon of the Wall (02:57)
09. The Cannon’s Mouth (05:56)
10. Graves (15:31)

Line-Up:

Jim Grey – lead vocals
Sam Vallen – lead guitar
Adrian Goleby – guitar
Dave Couper – bass & vocals
Josh Griffin – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ