Nocturnal Rites – Phoenix

Facebookrssmail

De zweedse band Nocturnal Rites laat weer van zich horen. Na een periode van maar liefst tien jaar zijn ze terug met hun negende album ‘Phoenix’. In 1990 gestart als een death metal band, om na 5 demo’s in 1995 met hun eerste album te komen. Later is men drastisch van koers gewijzigd en zo speelt de band nu power metal. Dat doen ze tot hun achtste album ‘The 8th Sin’, dat in 2007 uitkomt. Daarna blijft het akelig stil rond de band. De grootste wijziging is de nieuwe gitarist Per Nilsson die op de nieuwe plaat volop de ruimte krijgt.

Natuurlijk is het slim om met een nieuw album te komen, want de power metal is tegenwoordig weer heel populair. Volgens zanger Jonny Lindqvist is de band altijd wel actief gebleven en zijn er de afgelopen jaren veel nieuwe nummers geschreven. De muziek op ‘Phoenix’ is helemaal van deze tijd, lekkere meezingers die na een paar keer luisteren al blijven hangen. De plaat opent met het heerlijke ‘A Heart As Black As Coal’ en dat is al direct een knaller van jewelste. Overigens is dit nummer ook verschenen als video. Het hele album lang wordt er flink gas gegeven en de solo’s vliegen je rond de oren. Pas bij het nummer ‘Flames’ is er even een rust puntje , maar de twee afsluitende nummers ‘Used To Be God’ en ‘Welcome To The End’ worden weer gespeeld op volle kracht. Waarbij vermeld moet worden dat ‘Used To Be God’ een bonustrack is bij de digipack en de vinyleditions .Er komen overigens ‘ twee ‘ strictly limited vinyl editions uit , in het blauw en oranje. Gelimiteerd tot 250 exemplaren.

Nocturnal Rites heeft zichzelf weer op de kaart gezet en wellicht zullen er nieuwe fans bijkomen. Het album zal 29 september in de winkel liggen.

(85/100, AFM Records)

Tracklist:
01 – A Heart As Black As Coal
02 – Before We Waste Away
03 – The Poisonous Seed
04 – Repent My Sins
05 – What’s Killing Me
06 – A Song For You
07 – The Ghost Inside Me
08 – Nothing Can Break Me
09 – Flames
10 – Used To Be God *
11 – Welcome To The End

* Bonus track on Digipack en Vinyl Editions

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ