Bloodkill – Throne of control

Facebookrssmail

Natuurlijk hebben we zo allemaal wel eens onze vooroordelen, zo verwacht je in de metal niet snel een band uit India tegen te komen. We hebben het nu over de band Bloodkill uit 1 van de grootste steden van India, Mumbai. Metal Archives somt toch nog flink wat actieve bands uit India op, Kryptos is daarvan 1 van de bekendste, Bloodkill staat er alleen nog niet eens tussen.

Bloodkill noemt zichzelf een mix tussen heavy en thrash metal en dat klopt ook wel, in de melodieuze stukken herken je Iron Maiden-invloeden, in de meer thrashy stukken de good-old Bay Area-sound met geregeld Metallica-achtige gitaarloopjes.

Het album, gestoken in een fraaie hoes, opent met ‘Blindead circus’, een heerlijke uptempo stamper met een rock ’n roll-achtige riff, halverwege een vet thrashstuk en aansluitend de eerste van de vele geweldige gitaarsolo’s op dit album. Opvallendste nummer is misschien wel ‘3B’, een langzaam en groovend nummer waarin de superruige strot van Anirudh extra naar voren komt, bijna een mix tussen death metal en metalcore, maar toch niet storend in het type metal van Bloodkill. ‘Unite and conquer’ is qua riff het beste voorbeeld van de Maiden-invloeden. In het langzame beginstuk van ‘Horrorscope’ komt die ultraruige strot ook erg naar voren, na anderhalve minuut wordt het nummer thrashy met een heerlijke strakke en zwaar groovende ritmesectie.  Het beste nummer is zonder twijfel ‘For I am the Messiah’, lekker opgebouwd naar de climax, want dan hoor je namelijk een werkelijk buitenaardse gitaarsolo, anderhalve minuut echt een en al kippenvel waarbij het tweede deel daarvan nog extra opgestuwd wordt door invallende dubbele bassdrums. Afsluiter is het titelnummer, een heerlijk supervet thrashnummer met ook weer een geweldige gitaarsolo.

Voor een debuutalbum in eigen beheer en ook nog eens uit een minder bekend staand metalland is de productie ronduit erg goed, de instrumenten staan allemaal prima in de mix. Daarnaast is het spelniveau van de muzikanten ook uitstekend, waarbij het geweldige gitaarspel van Shubham Khare extra vermeld mag worden, zowel in de gitaarloopjes als ook de vele ook vaak lange gitaarsolo’s. Bloodkill levert dan ook een indrukwekkend debuutalbum af, krijgt bonuspunten voor die genoemde waanzinnige gitaarsolo, ik hoop snel meer van ze te horen en ze live te kunnen zien. (90 /100)(Eigen Beheer)

Tracklist

  1. The Unveiling
  2. Blindead Circus
  3. False Face
  4. 3B
  5. Unite and Conquer
  6. Horrorscope
  7. For I am the Messiah
  8. Throne of Control

Line up

Anirudh Gollapudi            –              Vocals

Shubham Khare            –           Lead Guitars

Vishwas Shetty             –           Rhythm Guitar

Yash Wadkar                     –              Bass

Jay Patil                              –             Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ