Radio Moscow – New Beginnings

Facebookrssmail

Radio Moscow bestaat sinds 2003 en is opgericht door Parker Griggs (zang, gitaar) en ‘New Beginnings’ is hun 4e studio album. De band heeft ook nog een live album uitgebracht en een album vol met Garage Demos.

Bij het beluisteren van het eerste, meteen al te gekke nummer van de nieuwe plaat komen er direct twee bands in mij op. Namelijk Blues Pills en DeWolff. Hier heeft Radio Moscow erg veel van weg. De stijl is het best te omschrijven als psychedelische, smerige, vuige bluesrock met vette heavy metal gitaarrifs!! Jaren ’70 Led Zep, Cream, Hendrix achtige gitaarpartijen en sound. Met het tweede nummer ‘Deceiver’ houdt de band flink het gas erop, vooral de gitarist gaat lekker los en trekt zijn registers open. Dit is niet bepaald blues voor de echte bluespurist. Maar he! Als er maar 10% blues in de nummers van een band zitten is het al genoeg om onder de categorie bluesband te vallen toch?

De band gebruikt veel echo in hun nummers voor zowel zang als instrumenten iets wat natuurlijk goed past bij hun jaren zeventig sound maar wat soms ook wel een klein beetje gaat vervelen. Nou duurt dit album ook maar 40 minuten dus is het nog wel vol te houden.
‘Woodrose Morning’ is instrumentaal nummer dat gevolgd wordt het Led Zeppelin achtige ‘Driftin’’ en dat nummer gaat er ook in als zoete koek. Verderop in dit album nog een instrumentaal nummer getiteld ‘New Skin’ en eigenlijk is dat wel een beetje opvallend dat de band er voor heeft gekozen om op een vrij kort album als ‘New Beginnings’ twee instrumentaaltjes te zetten. Gelukkig doen deze nummers geen afbreuk aan het totale album want het luistert lekker weg.Het laatste nummer op de plaat heet Dreams en is er echt eentje die regelrecht uit de ‘60’s of ‘70’s had kunnen komen. Het is een ware trip. De bandleden gaan volledig los! Geweldige afsluiter van een heerlijk album!

Radio Moscow is zeker geen band voor het grote publiek en zal dan ook voorlopig in de kleinere en knusse zalen blijven optreden, maar dat is juist wat perfect bij deze band past. Wanneer je de mogelijkheid krijgt ga ze dan zeker live zien! Op 14-10-2017 staat de band in Vera Groningen voor een exclusieve NL show.

(80/100, Century Media Records)

Tracklist:
01. New Beginning (4:11)
02. Deceiver (3:55)
03. Woodrose Morning (2:31)
04. Driftin’ (2:51)
05. No One Knows Where They’ve Been (4:37)
06. Last To Know (4:58)
07. New Skin (3:02)
08. Pacing (3:45)
09. Pick Up The Pieces (3:21)
10. Dreams (5:57)

Radio Moscow is:
Parker Griggs – Zang, Gitaar
Anthony Meier – Bass
Paul Marrone – Drums, Percussion

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ