Panzer – Fatal Command

Facebookrssmail

Panzer is terug, twee en een half jaar na hun debuut ‘Send Them All To Hell’, is er nu ‘Fatal Command’. Er is in de tussentijd wel het een en ander veranderd binnen de band, waar voorheen de band bestond uit de drie Duitsers: Schmier, Herman Frank en Stefan Schwarzmann, vandaar ook de naam the German panzer, heeft Herman Frank in 2016 de band verlaten om zich helemaal op z’n solo bezigheden te storten. Een nieuwe guitarist werd gevonden in de zwitser V.O. Pulver (Gurd, Poltergeist), die ook hun debuut album al had geproduceerd en tevens ook live al opgetreden had met de band. Maar er werd ook een tweede guitarist aangetrokken voor het solo werk, hiervoor vonden ze in Zweden Pontus Norgren (Hammerfall). Doordat er nu een zwitser en een zweed aan boord zijn, hebben ze ‘the german’ weer laten vallen en is het weer gewoon Panzer!

Panzer produceerd nog steeds heavy/thrash metal, een ode aan NWOBHM en Accept, uit pure liefde voor heavy metal. Melodie en agressie worden met passie gebracht, door de toevoeging van een tweede guitarist met een iets voller geluid! Natuurlijk doet de herkenbare stem van zanger Schmier aan Destruction denken, maar waar Destruction veel meer recht toe recht aan thrash metal is, brengt Panzer een gevarieerdere vorm van Heavy Metal met veel afwisseling en melodie erin. Het zijn ook allemaal door de wol geverfde muzikanten die weten waar ze mee bezig zijn en daar is het resultaat ook naar. Schmier z’n maatschappij kritische teksten, de actuele hoes, een kunstwerk dat niets aan de verbeelding overlaat wat betreft de inhoud, overtuigen helemaal. De productie werd gedaan in de Little Creek Studio in Basel, Zwitzerland. Het enige dat ontbreekt om een perfect heavy metal album te kunnen zijn is een ballad, volgens Schmier en dat wilde hij de mensheid besparen, gelukkig!

Hoogtepunten genoeg op deze plaat, meteen al met ‘Satans Hollow’, en ‘Fatal Command’ gaat men vol vuur uit de startblokken. Helemaal niet modern of origineel, maar dat was ook niet de bedoeling, de band wilde de muziek maken waar ze mee opgegroeid zijn. Daar zijn ze volledig in geslaagd, de plaat ademt de jaren tachtig, zonder overigens oudbollig te klinken. Nummers als ‘Skullbreaker’, ‘Bleeding Allies’ of ‘We Can Not Be Silenced’ klinken tijdloos en zullen het live ook vast goed doen. Live gaat er komen ook, aangezien ze volgend jaar een grote tour willen gaan doen om Panzer voorgoed op de kaart te zetten en dat gaat ze vast en zeker lukken op deze manier!

(80/100, Nuclear Blast)

Tracklist:
1. Satan’s Hollow 4:04
2. Fatal Command 4:57
3. We Can Not Be Silenced 3:32
4. I’ll Bring You The Night 5:29
5. Scorn And Hate 5:26
6. Afflicted 4:42
7. Skullbreaker 5:44
8. Bleeding Allies 4:38
9. The Decline (And The Downfall) 5:16
10. Mistaken 4:54
11. Promised Land 4:21

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ