Phil Campbell and the Bastard Sons – We’re the Bastards

Facebookrssmail

Phil Campbell is natuurlijk bekend door zijn 30 jarig dienstverband bij Motörhead. Na het overlijden van Lemmy hield de band uiteraard op te bestaan. Phil blijkt echter zijn muzikale vruchten overgebracht te hebben op zijn 3 zonen en samen met zanger Neil Starr werd Phil Campbell and the Bastard Sons gevormd. In 2018 verscheen het al niet misselijke debuut ‘The Age Of Absurdity’ waarop de band al een lekkere mengelmoes van stevige, soms met punk soms met blues, doordrenkte rock presenteerde. Dit is op deze opvolger zeker niet anders, sterker nog, dit is de overtreffende trap.

Het album trapt energiek af met het titelnummer en de tijd van stilzitten is meteen voorbij. Zoals het leeuwendeel  van de nummers biedt deze track de ultieme hedendaagse rocksound die het midden houdt tussen Alter Bridge/Slash/ZZ Top/ Motörhead. ‘Son Of A Gun’ en ‘Promises Are Poison’ tappen uit hetzelfde, heerlijk vlotte, vaatje met lekker venijnige, smerige randjes en de perfect passende vocalen van Neil Starr. Puntige rocksongs in optima forma zoals het album er vol mee staat en op zijn tijd een extra swingend karakter meekrijgen zoals in het opzwepende ‘Keep Your Jacket On’. Zo nu en dan wordt er lekker geschakeld en gaat het een tandje harder zoals de meer punky tracks als ‘Hate Machine’ en het door Harly Flanagan (Cro Mags) gezongen ‘Destroyed’. ‘Animals’ steekt daarboven uit en kan gerust gezien worden als een supervette Motörhead tribute. Daartegenover staan de heerlijke blues rockers ‘Desert Song’ en het fantastische ‘Born To Roam’. Het afsluitende ‘Waves’ laat een ander, meer gevoeliger, kant horen maar na een rustig begin ontpopt ook dit nummer als een lekkere rocker.

We’re The Bastards is feitelijk één groot hoogtepunt voor elke rockliefhebber. Puntige, venijnige tracks dir volop afwisseling bieden en waarop vakkundig gemusiceerd wordt. De heldere vocalen maken het geheel, tezamen met de klasse productie, helemaal af. Petje af voor dit familiecombo dat een uitstekend album aflevert. (92/100; Nuclear Blast)

Tracklist

1. We’re The Bastards

2. Son Of A Gun

3. Promises Are Poison

4. Born To Roam

5. Animals

6. Bite My Tongue

7. Desert Song

8. Keep Your Jacket On

9. Lie To Me

10. Riding Straight To Hell

11. Hate Machine

12. Destroyed

13. Waves

Line up

Phil Campbell – guitar

Todd Campbell – guitar/harmonica

Dane Campbell – drums

Tyla Campbell – bass

Neil Starr – vocals

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ