Comeback Kid – Outsider

Facebookrssmail

De Canadese hardcore veteranen van Comeback Kid zijn terug. Met hun zesde album ‘Outsider’ zijn ze hard en vol energie zoals we ze kennen. De formatie bestaat al sinds 2000 en hebben ondanks een aantal wisselingen in de line up altijd hun reputatie waar weten te maken. Ze staan garant voor goede live shows. De heren laten zich niet beperken bij het schrijven van albums en kiezen hun eigen weg. Met ‘Outsider’ kunnen we dus weer een lekker potje beukwerk verwachten.

‘Outsider’ is het eerste nummer van het gelijknamige album. Het is een tof nummer. Het kent een goede opbouw door het gitaarwerk van Jeremy Hiebert en Stu Ross. De riffs wisselen elkaar af, met zowel invloeden van hardcore als thrash. De baslijnen van Ron Friesen zijn ook lekker op de voorgrond ingemixed en zo komen de diverse aspecten van de heren goed naar voren. In ‘Absolute’ krijgen de heren gezelschap van mede Canadees Devin Townsed. Dit is goed hoorbaar. Behalve dat het nummer een rammend hardcore nummer is, heeft het een duidelijke Devin Townsed vibe en zo zou het nummer ook in zijn set niet mistaan. Devin doet een aantal vette uithalen. De samenwerking is dan ook ronduit briljant. De rustige opening lijkt er te zijn voor ‘Hell Of A Scene’, maar dit duurt kort en het nummer ramt er werkelijk in. De overgangen zijn raar en de harde rammende stukken worden afgewisseld met pop achtige stukken. De contradictie is in dit nummer gewoon te groot. De duur is wel lekker kort.

In ‘Somewhere, Somehow’ wordt er weer lekker gas gegeven. Harde thrash riffs in combinatie met hardcore, heerlijk! Het nummer bestaat niet uit enkel rammen en kent ook enkele clean stukken waarbij de vocalen van Andrew Neufeld optimaal en divers worden ingezet. De overgangen en verschillende stijlen in dit nummer zijn dan juist weer heel goed gedaan. ‘Somewhere, Somehow’ is echt tof nummer. Rustiger is ‘Consumed The Vision’ in een samenwerking met Chris Cresswell. Het nummer lijkt in eertse instantie een vrolijk rocknummer vol energie. Het kent wel een goede opbouw naar hardere stukken. De samenzang is opzwepend en ijzersterk. De nadruk op het hardere hardcore werk vindt je onder andere in nummers als ‘Outrage (Fresh Face, Stale Cause)’, dit nummer is vol energie. Harcore, punk en thrash worden gecombineerd. Ook ‘Livid, I’m Prime’ kent deze energie. De vocalen van Andrew Neufeld zijn vol agressie en enorm snel. Het is drummer Loren Legare die een belangrijke rol speelt bij de snelle tempowisselingen en die indruk maakt.

Ook ‘Recover’ heeft een up tempo opening. De vocalen zijn wisselend mean en clean wat zorgt voor meer toegankelijkheid. Andrew Neufeld is enorm sterk tijdens dit nummer en maakt indruk met goede uithalen. De tempowiselingen en verschillende stijlen zijn echt goed met elkaar in balans en dit is werkelijk waar een leuk nummer. De afsluiter van het album, ‘Moment In Time’, is in samenwerking met Northcote gedaan. Dit zorgt in de intro voor een rauwe, alsof je net wakker bent na een fles whiskey, mooie vibe op de vocalen. De inbreng van de gitaren die er vervolgens in rammen zijn een nachtmerrie voor een ieder die net wakker wordt met een enorme kater. Het is BAM! Rammen geblazen. De energie is enorm en de nadruk ligt duidelijk op de hardcore vibe. Gelukkig mag je op het einde wegzakken terug je kater in, met de rauwe en rustige vocalen, die deze samenwerking meebrengt.

De heren van Comeback Kid hebben met ‘Outsider’ wederom een top album weten te produceren. Het is zeker niet vernieuwend, maar wel gedegen en ijzersterk. De band zelf speelt wel met verschillende stijlen en dat maakt het leuk en afwisselend. Daarnaast houden ze vast aan hun kracht en energie, waar menig band in dit genre nog van kan leren.

(78/100, Nuclear Blast)

Tracklist;
• Outsider
• Surrender Control
• Absolute ft. Devin Townsed
• Hell Of A Scene
• Somewhere, Somehow
• Consumed The Vision ft. Chris Cresswell
• I’ll Be That
• Outrage ( Frash Face, Stale Cause)
• Blindspot
• Livid, I’m Prime
• Recover
• Throw That Stone
• Moment In time ft. Northcote

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ