Abhomine – Larvae Offal Swine

Facebookrssmail

abhomine coverPeter George Helmkamp of kortweg Pete Helmkamp is geen onbekende in de wereld van zwart metaal. Zo speelt hij in de blackened death metal band Angelcorpse en in de black metal band Kerasphorus. In beide bands speelt Pete overigens bass en is hij verantwoordelijk voor de vocalen. Zijn nieuwe project heeft de naam Abhomine en in dit project is Pete Helmkamp verantwoordelijk voor allen instrumenten en natuurlijk neemt hij ook de vocalen voor zijn rekening. Het project is hij gestart in 2015 en eind deze maand verschijnt het eerste album ‘Larvae Offal Swine’.

Varkens zijn volgens mij een dingetje van Pete daar dit beest met regelmaat voorbij komt, te beginnen met het vage intro ‘Worm Pig Shit’, snel vergeten en op naar het eerste echte nummer. ‘Buried With Pig’, ja het varken is weer daar. Een snel black metal nummer met een knallende dubbel bass drum, simpel gitaarwerk werk en de herkenbare smerige vocalen van Pete. ‘Kapos and Whores’ knalt uit de startblokken met de woorden ‘Worm Pig Shit’, een snel nummer en behoudens een tempowisseling aan het einde heeft dit nummer niet al te veel variatie.

‘Crown of Flies’ kent wat meer variatie en dan vooral in het gitaarspel waar ‘Blackmaguswhitehouse’ de bass gitaar die rol vervult. Verder knallen de nummers voort naar de onzichtbare finish, het varkenskot.

‘Narcocult’ en ‘Reptile Annunciation’ zijn wellicht twee van de betere nummers op dit album, beukende zwarte nummers met net wat meer inhoud dan de overige nummers. De afsluiter ‘Nest of Disgust’ heeft het meest in zich met de verschillende tempowisselingen, het meeste van het nummer is in een wat lager tempo waardoor de instrumenten beter tot hun recht komen. Met de outro ‘Larvae Offal Swine’zijn weer terug bij het begin, de wormen hebben plaatsgemaakt voor laveren, de varkens zijn nog van de partij.

Pete Helmkamp heeft met zijn solo debuut een wisselvallig album afgeleverd, de liefhebber van de rechttoe rechtaan black metal zal hier misschien wat mee kunnen.

(6/10, Osmose Productions)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ