Powerwolf zet Tilburg in vuur en vlam

Facebookrssmail

Powerwolf’s nieuwste album, “The Sacrament of Sin”, komt dan misschien wel uit vorige zomer, maar dat hoeft geen excuus te zijn om er niet nu nog een Europese tour voor te doen. Op deze Sacrament of Sin Tour met special guest Gloryhammer speelt Powerwolf vanavond zijn grootste clubshow op Nederlandse bodem in een uitverkochte 013.

Ook Gloryhammer heeft vanavond een nieuw wapenfeit op zak; de band heeft “Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex” vlak voor het afgelopen festivalseizoen uitgebracht. De set die de band vanavond speelt bestaat dan ook voor de helft uit nummers van het nieuwe album. Het geluid van de band klinkt redelijk, op het feit dat de microfoon van zanger Angus McFife XIII niet helemaal goed staat afgesteld na. De liveshow is, zoals men van Gloryhammer ook mag verwachten, lekker energiek en theatraal. Het enige jammere hieraan is dat het meeste scripted is, waardoor sommige delen wat geforceerd aanvoelen en er weinig ruimte voor improvisatie van de band is. De heren weten een lekkere set neer te zetten die aantoont dat de band prima een eigen headlineshow kan spelen.

Powerwolf opent meteen stevig met het van “The Sacrament of Sin” afkomstige “Fire & Forgive”. Direct vallen het decor op, wat Powerwolf altijd al goed aanpakt. Ditmaal is er een flinke hoeveelheid aan vuur, van stukken voor de trap en het podium die rustig kunnen branden tot een flink aantal vlammenwerpers. Ook heeft de band verschillende, door de set heen wisselende doeken bij zich die niet alleen de achterkant van het podium bedekken, maar ook de zijkanten hiervan. Combineer dit met de actieve, theatrale en vooral interactieve show die Powerwolf je maar wat graag voorschotelt en je hebt een genot om naar te kijken.

Misschien nog belangrijker dan er leuk uitzien tijdens je liveshows, is goed klinken tijdens je liveshows. De mix van Powerwolf is perfect en het instrumentale werk wordt perfect uitgevoerd. Ook zanger Attila Dorn is zoals men van hem gewend is weer geheel on point. Met zo’n 2 uur aan speeltijd is er naast de 6 nummers die de band van “The Sacrament of Sin” speelt voldoende ruimte voor nog een flink aantal bekende nummers van alle eerdere albums. Er wordt dan ook voor ieder wat wils gespeeld; vrijwel alle albums komen voorbij.

Powerwolf en Gloryhammer zijn beiden altijd aanraders om live mee te pakken; de liveshows steken goed in elkaar en de bands hebben beiden flink wat ervaring op het podium. Ook als je niks hebt met de muziek van de bands kan het leuk zijn om eens een kijkje te nemen als je op een festival bent waar ze spelen!

Archieffoto Powerwolf (c) Ariane van Ginneke

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ