Sacrilegious Rite – Summoned from Beyond

Facebookrssmail

Sacrilegious Rite is een uit het Duitse Saarland afkomstige black / death metal band die het levenslicht zag in 2009. De band die oorspronkelijk werd opgericht door Ex Ipsis-Mors en Sumnor Amdis kende tal van line-up wisselingen en bestaat op dit moment uit een tweetal: Ex Ipsis-Mors en drummer Sitrom Rogir, waarbij aangetekend dient te worden dat Ex Ipsis-Mors voor de eerste full-length ‘Summoned from Beyond’ alle instrumenten inclusief vocalen voor zijn rekening nam. De debuutplaat verschijnt op 13 november via Dunkelheit Produktionen.

Een onheilspellend intro opent het album waarna het nummer ‘Sacrilegious Rite’ uit de speakers knalt. Ex Ipsis-Mors gaat snel en bruut van start, plots is daar een wending en zakt het tempo. Een heerlijk tussenstuk met een kerkelijke preek volgt, waarna het tempo weer langzaam oploopt. Een sterke start. ‘Coronatus Rex Mortis (Morbid King of Devastation)’ is een oud nummer dat we ook al tegenkwamen op de EP ‘Black Curses of Death’ uit 2015. Een sterk nummer met verschillende tempowisselingen en melodieus gitaarwerk waarbij de vocalen goed opgaan in de mix en een eenheid vormen met de muziek.

Ook de andere nummers van de in 2015 uitgebrachte EP staan op deze eerste langspeler, dit met een intro en outro, het nummer ‘Nocturnal Blood Consecration’, uitgebracht op een split met Ungod in 2011 en ‘I Believe’ van een spilt uit 2016 betekend dit dat er dus maar een paar nieuwe nummers op dit album staan. De oude nummers zijn zeker de moeite waar en ook nummers als ‘In Abscence of Light’ en het bruut snelle ‘Strigoicia’ zijn het aanhoren meer dan waard.

Ex Ipsis-Mors brengt met zijn Sacrilegious Rite een mooie compilatie van nummers en nieuwe nummers, een album dat zonder meer de moeite waard is.

(77/100, Dunkelheit Produktionen)

Tracklist:
1. Missa Nigra 01:05
2. Sacrilegious Rite 05:08
3. Coronatus Rex Mortis (Morbid King of Devastation) 05:16
4. Deathstalker 03:21
5. Nocturnal Blood Consecration 04:28
6. In Abscence of Light 07:17
7. Remains of the Deceased 03:48
8. I Believe 04:47
9. Strigoicia 05:30
10. The Lost Sheep 00:50

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ