Joel Hoekstra’s 13 – Crash of Life

Facebookrssmail

Joel Hoekstra (Whitesnake, Trans-Siberian Orchestra, Revolution Saints) heeft zijn derde album met zijn project ’13’ afgerond. De band blijft hetzelfde gelukkig, want deze bestaat uit klasbakken als bassist Tony Franklin (Blue Murder, The Firm), drummer Vinny Appice (Last In Line, Dio, Black Sabbath) en keyboardman Derek Sherinian (Sons Of Apollo, Black Country Communion). Zijn zanger wisselt wel iedere keer. Na Jeff Scott Soto en Russell Alan krijgt nu een jonger, maar zeker niet minder talent een podium. Een zekere Girish Pradhan (wellicht bekend van The End Machine) mag hier de sterren van de hemel zingen. En dat doettie best overtuigend.

Verder blijft veel bij hetzelfde. De nummers zijn heerlijk melodieus rockend en verkennen wederom weinig nieuw terrein. Dat gezegd hebbende, het algehele niveau is dusdanig hoog, dat het gebrek aan originaliteit nou ook weer niet heel storend is. Gewoon een fijn album die op een zomerse dag als vandaag, mede met dank aan de open en uitgebalanceerde productie van een zekere Chris Collier, lekker ongecompliceerd wegdraait. Al is het maar vanwege het fijne gitaarwerk van de bandleider zelf. Al zijn 12 songs wel iets teveel van het goede.

Opener ‘Everybody Knows Everything’ start vlot uit de startblokken en het wat op Jeff Scott Soto lijkende stemgeluid van Pradhan ligt lekker in de gehoorgang, al mis ik een eigen geluid. De solo’s van Sherinian en Hoekstra zijn mooi, doch duren veel te kort. De midtempo titelsong is wat catchiër en heeft nu wel een lange en prachtig opgebouwde solo. De fijnbesnaarde ballad ‘Torn Into Lies’ had niet misstaan op een recent Whitesnake-album en hier hoor je de kracht van de nieuwe zanger pas echt. Ook al hebben we zo’n refrein al tig keer eerder gehoord. Ook het mooi opgebouwde ‘Over You’ en afsluiter ‘Through The Night’ zijn zwijmelaars en, hoewel beide wat lichter en gladder van toon, zeker zo mooi.

De rest van de nummers zijn rockers die zelden echt opzien baren, maar ook nooit door de compositorische ondergrens zakken. Zo heeft ‘Not Tonight’ een refrein die beklijft. Het snelle ‘I Would Cry For Love’ rockt de pannen van de daken en hierin mag Sherinian zich lekker uitleven alvorens Hoekstra van leer trekt. De slepende ‘Find A Way’ valt op door de relatief heavy riff. Kortom, een album die in het verlengde ligt van beide voorgangers, maar die ook wel wat avontuurlijkere nummers had kunnen gebruiken. De melodieuze rockfans zullen niet teleurgesteld, doch ook niet echt verrast worden met deze ‘Crash of Life’. (78/100 – Frontiers Music)


TRACKLIST


1. Everybody Knows Everything
2. Crash Of Life
3. Damaged Goods
4. Torn Into Lies
5. Far Too Deep
6. Not Tonight
7. Over You
8. I Would Cry For Love
9. Don’t Have Words
10. Find A Way
11. You’re Right For Me
12. Through The NightLINE-UP


Joel Hoekstra – guitars
Girish Pradhan- lead vocals
Vinny Appice – drums
Tony Franklin – bass
Derek Sherinian – keyboards
Jeff Scott Soto – backing vocals

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ