Defazer – Order Out of Chaos

Facebookrssmail

Defazer is een jonge thrash metal band uit de regio Den Haag ontstaan in 2015. De band zegt geïnspireerd te zijn door de jaren ’80 thrash bands als Megadeth, Exodus, Testament, Slayer en Metallica. Op 6 oktober stond de band in het HPC Café in Den Haag voor de release van de EP ‘Order Out of Chaos’.

De EP telt een viertal nummers en Defazer opent met het nummer ‘Metallox’. Een nummer waarbij het gitaarwerk direct opvalt, snelle riffs en een lekkere solo, wisselende tempo’s en clean vocalen en ook het basloopje mag er zijn. Een nummer dat doet denken aan een band als Nuclear Assault. Titelnummer ‘Order Out of Chaos’ is een lekkere recht toe recht aan thrasher.

‘Eneri’ opent met een Slayer achtige riff, lekker snel en ook de vocalen vanWilliam zijn wat rauwer. In het middenstuk gaat het tempo omlaag en volgt er een sterke solo. Afsluiter ‘Execution Day’ klinkt door de Belladonna achtige vocalen soms een beetje als Anthrax en is een heerlijke afsluiter. Live zal dit nummer goed tot zijn recht komen

De EP ‘Order Out of Chaos’ van Defazer is een veelbelovend debuut. Lekkere thrash zonder al te veel poes pas. een band om in de gaten te houden.

(80/100, Eigen beheer)

Tracklist:

  1. Metallox
  2. Order Out of Chaos
  3. Eneri
  4. Execution Day

Line up:
William: Gitaar & zang
Mike: Gitaar
Lorenzo: Bas & achtergrond zang
Jonathan: Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ