The Agonist – Orphans

Facebookrssmail
The Agonist - Orphans

The Agonist is een Canadese band opgericht in 2004. Meest bekende bandlid is Alissa White-Gluz die in 2014 The Agonist verruilde voor de Zweedse band Arch Enemy. The Agonist ging hierna naarstig op zoek naar een geschikte vervangster en na lang gezocht te hebben kwamen ze op YouTube clipjes tegen van een Amerikaanse zangeres genaamd Vicky Psarakis. Op basis van deze YouTube video’s werd ze uitgenodigd voor een auditie en die verliep dusdanig goed dat ze de openstaande vacature mocht gaan invullen.

Ze maakte haar debuut in 2015 op het 4e album ;Eye Of Providence’ en deed dit zeer verdienstelijk. Screams, Grunts of cleane zang, Vicky Psarakis is van alle markten thuis. ‘Orphans’ is het 6e album van The Agonist en bevat 10 goede Metal Core nummers. Zangeres Vicky Psarakis behoort tot de absolute top en zingt, grunt en screamt alsof haar leven er vanaf hangt. De gitaristen strooien met goede (Black-Metal-)Riffs en zelfs gitaarsolo’s ontbreken niet. Iets wat niet altijd gebruikelijk is in dit genre.

Bassist Chris Kells en drummer Simon McKay zorgen niet alleen voor een solide basis maar ook voor creativiteit. Luister maar eens naar ‘The Killing l’, het beste nummer van het album. Het album klinkt goed, de producer heeft zijn werk goed gedaan. We kijken nu al uit naar 27 november, wanneer The Agonist samen met vergelijkbare band Jinjer de Dynamo in Eindhoven met een bezoek gaan vereren. (80/100) (Rodeostar Records)

Tracklist

1 In Vertigo (5:04)
2 As One We Survive (3:40)
3 The Gift Of Silence (4:38)
4 Blood As My Guide (4:27)
5 Mr. Cold (4:40)
6 Dust To Dust (3:17)
7 A Devil Made Me Do It (3:38)
8 The Killing l (4:18)
9 Orphans (5:40)
10 Burn It All Down (3:36)

Line Up

Vicky Psarakis – Vocals
Danny Marino – Guitar
Pascal ‘Paco’ Jobin – Guitar
Chris Kells – Bass
Simon McKay – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ