Mason – Impervious

Facebookrssmail

Met de regelmaat van de klok schieten er nieuwe releases van bands voorbij waarbij je je bedenkt: van die band had ik nog nooit gehoord. Mason is er zo één. De band blijkt toch al sinds 2009 te bestaan, komt uit Australië en heeft een traditionele bezetting van vier man. Na een korte split in 2015, zijn ze een paar maanden later weer verder gegaan. Wapenfeiten van Mason zijn tot nu toe twee EP’s en hun eerste full-length ‘Warhead’ uit 2013 en nu dan dus hun tweede full-length, ‘Impervious’.

Wanneer je Australie leest, ben je snel geneigd een band in de stijl van AC/DC en Airbourne te verwachten, maar niets is minder waar, want we hebben hier met een thrash metal band te maken. Hoewel niet belangrijk natuurlijk, maar wel opvallend dat het logo van Mason grote gelijkenis vertoont met dat van Havok. Na een kort intro barst het album los met het nummer ‘Burn’ en je weet al snel wat voor vlees je in de kuip hebt, Bay Area thrash. Enkele bands welke mij zo te binnen schieten zijn bijvoorbeeld Testament en het wellicht wat minder bekende Fueled by Fire. Het nummer bevat een heerlijke solo.

Ook het volgende ‘Tears of Tragedy’ is een regelrechte thrasher. ‘The Afterlife’ begint rustig om ook weer een pure thrasher te worden en heeft in het midden en op het einde fraaie mid-tempo stukken. Het hele album bestaat overwegend uit ultra-snelle thrash songs met een typische combi van opgefokt gitaarwerk en drums met regelmatig een getemporiseerd tussenstuk waardoor het album niet verzandt in eentonigheid. Mason heeft een prima thrash zanger in huis, er valt veelal naast de thrashriffs ook lekker melodieus gitaarwerk te horen, de productie is ook dik in orde.

Natuurlijk is Mason niet vernieuwend (want zulke opmerkingen lees je tegenwoordig maar al te vaak bij met name recensies van thrash albums), maar welke band is dat dan wel? Conclusie mag zijn dat een thrashfan een prima aanschaf aan dit album zal hebben.

(82/100, Eigen beheer)

Tracklist:
1. Eligos 00:29 instrumental
2. Burn 03:30
3. Tears of Tradegy 04:05
4. The Afterlife 05:13
5. Impervious 04:48
6. Cross This Path 03:27
7. Sacrificed 04:11
8. Hellbent on Chaos 03:54
9. Created to Kill 06:29

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ