Cyhra – Letters To Myself

Facebookrssmail

Kun je een super formatie zelf samenstellen? In de voetballerij werkt dat absoluut niet, maar in de muziek kan het wel eens een ander verhaal zijn. Eind 2016 hadden Jesper stromblad, voormalig gitarist bij In flames en Ex Amaranthe zanger Jake E plannen daarvoor. Al gauw werd de band verder aangevuld door bassist Peter Iwers, die het ook voor gezien hield bij In flames. Niet veel later was de band compleet doordat drummer Alex Landenburg de band Rhapsody de rug toekeerde. En zo werd de supergroep (op papier) Cyhra geboren. Maar is dat ook zo? Hun eerste werkstuk heet ‘Letters To Myself’ en bevat drie kwartier muziek verdeeld over twaalf nummers.

Opener ‘Karma’ is al meteen een song die lekker in het gehoor ligt en het tweede nummer ‘Heartrage’ is een mengeling van de diverse stijlen van hun vroegere bands samengesmolten tot de nieuwe sound. Eerste hoogtepunt van de plaat is ‘Here To Save You’. In de Twee volgende nummers hoor je overduidelijk de Stromblad invloed. Het is soms wat poppy, een andere keer weer wat harder, maar het is toch een eigen geluid dat Chyra laat horen. In ‘Letter To Myself’ is dat zeker het geval, een pakkende melodie en Jake E is toch wel de juiste persoon voor de vocals. De twee volgende nummers ‘Dark Clarity’ en ‘Holding Your Breath’ zouden zomaar in een hitlijst terecht kunnen komen. Volgend hoogtepunt is ‘Black Wings’ misschien wel het mooiste nummer van het album. Er wordt in stijl afgesloten met ‘Inside A Lullaby’ en ‘Dead To Me’.

Cyhra start meteen goed met hun eerste album. Power metal zoals velen dat graag horen. Een supergroep in wording? Het zou zomaar kunnen, mij hebben ze al overtuigd. Vanaf 20 oktober ligt het nieuwe album in de winkel.

(90/100, Spinefarm Records)

Tracklist:
1. Karma
2. Heartrage
3. Here to Save You
4. Muted Life
5. Closure
6. Letter to Myself
7. Dark Clarity
8. Holding my Breath
9. Rescue Ride
10. Black Wings
11. Inside a Lullaby
12. Dead to Me

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ