Amenra – Mass VI

Facebookrssmail

De West Vlaamse post-metal band Amenra heeft de fans maar liefst vijf jaar laten wachten op de opvolger van het in 2012 verschenen album ‘Mass V’. De Kortrijkse band, ontstaan in 1999 en geformeerd in 1999 door zanger Colin H. van Eeckhout en gitarist Mathieu Vandekerckhove, heeft in die tijd niet stil gezeten. Met releases van Wiegedood (Levy Seynaeve), Oathbreaker (Levy Seynaeve en Lennart Bossu) en het soloalbum van Mathieu J. Vandekerckhove met Syndrome waren de heren actief in andere projecten. Het wachten is over het nieuwe album, ‘Mass VI’, verschijnt vandaag op 20 oktober via Neurot Recordings.

Na een rustig intro komt ‘Children of the Eye’ echt los wanneer zanger Colin H. van Eeckhout zijn strot opentrekt. DE typerende vocalen met de doom / sludge riff is dat wat we van de mannen van Amenra gewend zijn, de clean vocals in het tussenstuk zijn vernieuwend en geweldig. Heerlijke vocalen waarbij de emotie voelbaar is, het contrast met de traditionele vocalen is groot en toch past het perfect in de opener. Van het korte gedicht ‘Edelkroone’ belanden we weer in een Franstalige orgie van geluid. ‘Plus Près de Toi (Closer to You)’ is wederom een sterk nummer en ook hier worden we getrakteerd op een mooi stukje zang.

Het meest opvallend is wellicht het nummer ‘A Solitary Reign’. Het nummer opent met gitaar en clean vocals en wanneer de wending daar is verwacht je de schreeuwerige vocalen, niets is minder waar. De clean vocals houden aan, slecht onderbroken door een enkele schreeuwerige uithaal. Ook muzikaal geeft het nummer, vooral door het melodieuze gitaarwerk, een ander gevoel. Amenra sluit af met ‘Diaken’, een nummer met een loodzware riff, ijzige screams en wederom sterk gitaarwerk van Mathieu Vandekerckhove.

Amenra heeft met de zesde mis een sterk en verassend album uitgebracht. Enerzijds het brute, bijna hypnotiserende dat we van de heren gewend zijn maar daarnaast brengt de band gevoelige muzikale en vooral vocale intermezzo’s die het plaatje compleet maken. Super!

(90/100, Neurot Recordings)

Tracklist:
1. Children of the Eye 09:57
2. Edelkroone 00:23
3. Plus Près de Toi (Closer to You) 08:53
4. Spijt 02:01
5. A Solitary Reign 09:21
6. Diaken 11:20

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ