Harakiri for the Sky – Arson

Facebookrssmail

Harakiri for the Sky is een uit het Oostenrijkse Wenen afkomstige post-black metal band opgericht in 2011. De band bestaat uit twee personen, Matthias Sollak die in de studio alle instrumenten voor zijn rekening neemt en zanger V. Wahntraum. Harakiri for the Sky is een productieve band, na het gelijknamige debuut uit 2012 volgde in 2014 ‘Aokigahara’ en in 2016 ‘III: Trauma’. Album nummer vier, ‘Arson’, verschijnt op 16 februari 2018 en net zoals de eerste drie albums via het Duitse label Art of Propaganda.

Het album opent met het verrassende ‘Fire, Walk with Me’. Een nummer met melodische gitaren en een groovende ritme sectie die het nummer een dansbaar karakter geven. De zang ligt lekker diep in de mix en gaat op in het geheel. De nummers duren bijna allemaal tussen de negen en tien minuten en daar wringt dan ook de schoen. Wanneer je lange nummers schrijft moeten deze genoeg inhoud hebben. Muzikaal gezien heeft een nummer als ‘The Graves We’ve Dug’ inhoud, echter de zang mist variatie, klinkt eentonig en is een flink minpunt.

Het verhaal trekt door in het restant, het ruim tien minuten durende ‘You Are the Scars’ heeft een sterke opbouw, melodisch gitaarwerk en verschillende tempowisselingen om het nummer interessant te houden en weer zijn het de vocalen die niets extra’s brengen. Het nummer ‘Tomb Omnia’ is een van de meest opvallende nummers. Het tempo wordt hiet zo en af en toe flink opgeschroefd en heeft daardoor net wat meer pit. Ook ‘Stillborn’ kent een lekker up tempo stuk met een folkachtige gitaarlijn, een nummer dat net iets ander biedt en daardoor aantrekkelijker is dan het overige. Het laatste nummer en de bonustrack is gek genoeg het meest interessante nummer. `De gastvocalen van Silvi Bogojevic in ‘Manifesto’ geven het nummer iets extra’s, iets waar de andere nummers om schreeuwen.

Het vierde album, ‘Arson’, van Harakiri for the Sky mist smoel. Het album kent weliswaar sterke composities maar het is veel van hetzelfde en in combinatie met de veelal eentonige zanglijnen ontstijgt de plaat de middenmoot niet.

(65/100, Art of Propaganda)

Tracklist:
1. Fire, Walk with Me 9:08
2. The Graves We’ve Dug 10:04
3. You Are the Scars 10:36
4. Heroin Waltz 9:48
5. Tomb Omnia 8:09
6. Stillborn 9:37
7. Voidgazer 9:16
8. Manifesto (Graveyard Lovers) 4:59

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ