Communic – Where Echoes Gather

Facebookrssmail

Scandinavië staat bekend om haar enorme aantal bands van de zwaardere categorie. De populaire band Communic uit Kristiansand in Noorwegen brengt nu zijn vijfde album uit, ‘Where Echoes Gather’ genaamd. Het mooie met Scandinavische bands is dat ze vaak hun liefde voor hun schitterende natuur en rijke cultuur en historie in hun albums verweven, zowel in de titels van de tracks, de lyrics en natuurlijk in de muzikale elementen. Zo ook op dit langverwachte album.

Op ‘Where Echoes Gather’ krijgen we een selectie van power, thrash en (melodische) progressieve metal voorgeschoteld die vooral heel toegankelijk is en energiek klinkt. En zoals het een Noorse band betaamt is het geheel behoorlijk doorweven met duistere en melancholieke thema’s. De muziek van de driekoppige formatie heeft vele facetten en dat maakt het interessant om naar te luisteren. De snelheid van het album is enorm hoog maar door de vele tempowisselingen lijken de nummers toch niet aan je voorbij te denderen.

Wat wel gezegd moet worden is dat het niet een heel vernieuwend album is, de muziek is niet al te complex, de tracks lijken qua structuur heel erg op elkaar en ook de zang is vrij eenzijdig. Daar is op zich natuurlijk niets mis mee, waarom zou je een goed recept wijzigen? Maar als je op zoek bent naar een album dat je uitdaagt dan is dit misschien niet de beste keuze.

Desalniettemin staat ‘Where Echoes Gather’ als een huis en fans van de drie heren uit het Hoge Noorden zullen er enorm van genieten. Het is tenslotte al weer zes jaar geleden dat hun vorige studioalbum, ‘The Bottom Deep’, uit kwam. Of ‘Where Echoes Gather’ net zo goed ontvangen gaat worden als zijn voorganger kan niemand voorspellen, maar ik denk dat dit nieuwe werk zeker een goede kans maakt om nog populairder te worden.

(70/100, AFM Records)

Tracklist:
1. The Pulse of the Earth (Part 1 – The Magnetic Center) 03:48
2. The Pulse of the Earth (Part 2 – Impact of the Wave) 04:05
3. Where Echoes Gather (Part 1 – Beneath the Giant) 04:10
4. Where Echoes Gather (Part 2 – The Underground Swine) 05:31
5. Moondance 08:53
6. Where History Lives 06:51
7. Black Flag of Hate 07:35
8. The Claws of the Sea (Part 1 – Journey into the Source) 07:15
9. The Claws of the Sea (Part 2 – The First Moment) 05:04
10. Watching It All Disappear (Live in Studio 2017) 06:45
11. At Dewy Prime (Live in Studio 2017) 09:22
12. Waves of Visual Decay (Acoustic Live Version – 10th Anniversary Concert) 04:40

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ