Crisix – Against the odds

Facebookrssmail

Inmiddels timmert het Spaanse Crisix alweer zo’n 10 jaar aan de metalweg. Na het vinden van de juiste bezetting wordt in 2011 het 1e album op de markt gebracht. Na het 2e album wordt de band ook internationaal gepikt en tekenen ze bij een groter label, Listenabel Records. Mede door de stabiele lineup kan de band in de jaren van haar bestaan haar creativiteit ten volle benutten waardoor in 2018 alweer het 4e album uitgebracht wordt.

Ook op dit 4e album, ‘Against the odds’, is het genre waar Crisix in opereert thrashmetal. Gelijk vanaf het begin met opener Get ouf of my head, gaan de schuiven voluit open: er is een erg mooie riff te horen en de drums opereren op hoog tempo. De zang is erg rauw en raspend, hoewel bij velen waarschijnlijk niet echt bekend, maar de stem van zanger Juli heeft veel weg van de zanger van de Griekse band Biotoxic Warfare. Als je toch een vergelijk met een grotere band in de thrash wil maken, dan moet ik zo nu en dan aan Anthrax denken.

Bijna alle nummers zijn regelrechte thrashers, maar door de breaks en tempowisselingen in elk nummer verveelt het album niet. Relatief vreemde eend in de bijt is Perseverance met een lager tempo in het nummer en toeval of niet, maar het is ook het wat mindere nummer op het album.

Er kan gerust gesteld worden dat Crisix met hun nieuwste product hun status van subtopper in de thrash weet te continueren. Aankomende zomer staan er al flink wat optredens op diverse festivals gepland alwaar ze hun nieuwe schijf ongetwijfeld flink zullen promoten. (82/100) (Listenabel Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ