Helloween – Helloween

Facebookrssmail

In 2016 werden eindelijk de strijdbijlen begraven tussen Helloween oprichter en gitarist Michael Weikath, en zanger Michael Kiske en gitarist Kai Hansen. Dit resulteerde in een uiterste succesvolle tournee, onder de naam ‘Pumpkins United’.

Dit succes heeft de band doen overwegen om samen een nieuw album te maken, dus met Hansen en Kiske, waar de die-hard fans eigenlijk al jaren op wachten en stiekem op hoopten ! Helloween bestaat dus anno 2021 officieel uit 7 personen.

18 juni komt dit ‘reunie’ album, simpelweg genaamd ‘Helloween’ dan eindelijk op de markt, wat de teller op album nummer 16 zet van dit Duitse Metal  fenomeen. Het wachten is het meer dan waard geweest, want dit album zet Helloween gegarandeerd terug op de metalen kaart !

Het openingsnummer ‘Out For The Glory’ begint opbouwend en bombastisch, waarna snel de herkenbare Helloween riffs je om de oren vliegen. Lekker up tempo heavy track waar vooral Michael Kiske zijn visite kaartje gelukkig weer eens af geeft.  Opvallend zijn in het middenstuk de ruige screams van Kai Hansen, die hier een heerlijk ‘Halford’ imitatie laat horen. Perfekte opener van het album.

‘Fear Of The Fallen’ volgt. Men verwacht hier middels het vocale intro een ballad, maar de riffs en solo’s van de 3 gitaristen, laten je het woord ‘Ballade’ gauw vergeten. Opvallend genoeg is op het gehele album geen een ballade te vinden, waardoor het tempo hoog blijft en het gehele album lekker door dendert. De vocalen worden hier prima afgewisseld tussen Andi Deris en Michael Kiske. Met ‘Best Time’ worden verwend met een lekker catchy en vlotte track wat een beetje de zelfde sfeer heeft als ‘I Want Out’ van de succesvolle Keeper Of The Seven Keys albums uit de jaren 80.

Andi Deris steelt de show met het nummer ‘Mass Pollution’ wat een heerlijke metal track blijkt, ruige zang en heerlijk gitaarwerk. Zo horen we ze graag. Met ‘Angels’ gaat het tempo er een beetje uit, en krijgen we een lekkere mid tempo track voorzien van een geweldige gitaar solo en weer de perfekte zang tussen Kiske en Deris. ‘Rise Without’ blijft ook nog even mid tempo, en ademt hierdoor ook een heerlijke ‘Keeper Of The Seven Keys’ sfeer uit.

Nu gaat weer volledig het gas er op bij de Helloween heren. Met achtereenvolgend ‘Indestructible’ , ‘Robot King’ , en ‘Cyanide’ worden we verwend met de 3 meest heavy tracks van dit album. Heerlijke opzwepende riffs, pakkende melodieen, en sterke afwisselende hoge zang van Kiske en het wat lagere bereik van Deris.

‘Down In The Dumps’ blijkt ook weer zo’n herkenbaar typisch Helloween nummer te zijn, welke de luisteraar rechtstreeks terug brengt naar 1987. Met het korte instrumentale ‘Orbit’, worden we opgewarmd naar het epische slotstuk van 12 minuten ‘Skyfall’. Wat een machtig nummer is ‘Skyfall’ , misschien wel het gaafste Helloween nummer van het gaafste Helloween ever ! De 7 heren mogen trots op zichzelf zijn !!

Met dit album brengen de sympathieke Duitsers wellicht hun beste album uit, en gelukkig zijn ze nu wat ouder en wijzer, en gaan de ego’s niet meer botsen. Dit zou eeuwig zonde zijn, want de liefhebbers willen zeker nog een aantal jaren blijven genieten  van deze band ! Persoonlijk verwacht ik wel dat , met alle respect , zanger Andi Deris het vooral live erg zwaar gaat krijgen tegenover Michael Kiske, en het aantal bandleden toch in de toekomst  weer terug geschroeft gaat worden naar 5. Dus, de meest succesvolle,  daar is ie weer ; ‘Keeper Of The Seven Keys ‘ line-up ! Only Time Will Tell !

Helloween maakt kans op de ‘Metal Album Of The Year ‘ Award !!!  SEHR GEILES ALBUM !!! (90/100)(Nuclear Blast)

Tracklist

01. Out For The Glory (7.19)

02. Fear Of The Fallen (5.39)

03. Best Time (3.36)

04. Mass Pollution (4.15)

05. Angels (4.42)

06. Rise Without Chains (4.56)

07. Indestructible (4.43)

08. Robot King (7.08)

09. Cyanide (3.29)

10. Down In The Dumps (6.01)

11. Orbit (1.05)

12. Skyfall (12.11)

Bonus tracks Digibook & Vinyl :

* Golden Times (4.48)

* Save My Hide (3.11)

Line up

Michael Weikath – Guitars

Kai Hansen – Guitars – Vocals

Sascha Gerstner – Guitars

Andi Deris – Vocals

Michael Kiske – Vocals

Markus Grosskopf – Bassguitar

Daniel Loeble – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ