Cloak – To Venomous Depths

Facebookrssmail

Cloak is een uit het Amerikaanse Atlanta afkomstige black rock band. De band is ontstaan in 2013 en na een demo (2015) en een gelijknamige EP, met overigens dezelfde 2 nummers als op de demo, in 2016 tekende de band een deal met Season of Mist. De debuutplaat, ‘To Venomous Depths’, verschijnt dan ook via dat label en wel op 10 november.

Het debuut album kent negen nummers waarvan de demo / EP nummers onderdeel van uitmaken en opent met het nummer ‘To Venomous Depths/Where No Light Shines’. Een lekker in het gehoor liggend mid tempo nummer, melodieus gitaarwerk en de donkere vocalen van zanger / gitarist Scott Taysom kleuren goed bij het nummer. De reden waarom de demo nummers meegenomen zijn op dit debuut album wordt snel duidelijk wanneer je luistert naar ‘The Hunger’, een heerlijk nummer met fijne tempoversnellingen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor het andere demo nummer ‘In the Darkness, the Path’, een lekker nummer dat uitsteekt boven het nieuwere materiaal.

Naast de “oude” nummers zijn er ook nieuwe die boven het maaiveld uitsteken. ‘Forever Burned’ is zo’n nummer, een nummer met een sterke opbouw en lekkere tempowisselingen. Een zwart rock nummer met goede gitaarsolo’s en heerlijke vocalen. Cloak sluit af met het nummer ‘Deep Red’, een tien minuten durend nummer dat eigenlijk het gehele verhaal van de band verteld. Rockende riffs met fijne solo’s, sterk drumwerk en bijpassende brute vocalen, een lekkere afsluiter.

De debuut plaat van Cloak, ‘To Venomous Depths’, staat als een huis. De oudere nummers op het album zijn een sterke aanvulling op het nieuwere materiaal en maken het totaal plaatje compleet. Een album eens lekker voor te gaan zitten en te beluisteren.

(80/100, Season of Mist)

Tracklist:
1. To Venomous Depths/Where No Light Shines 07:53
2. Within the Timeless Black 06:56
3. The Hunger 06:10
4. Beyond the Veil 06:43
5. Death Posture 04:06
6. In the Darkness, the Path 06:32
7. Forever Burned 06:13
8. Passage 02:47
9. Deep Red 10:06

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ