Infidel Reich – Infidel Reich

Facebookrssmail

Infidel Reich is ontstaan in 2016 en is vooral een uitlaadklep voor de bandleden. Doodziek en gefrustreerd van de dagelijkse gang van zaken op deze aardbol wordt middels vijf nummers flink gal gespuwd. De inspiratie wordt gevonden bij bands als Carnivore, Venom, Motörhead, Discharge en Celtic Frost, dit vertaald zich in een portie lompe death metal. De debuut EP is sinds oktober te verkrijgen op de Bandcamp pagina van Helter Skelter.

Wanneer je het openingsnummer / titelnummer luistert waan je jezelf op het slagveld, het luchtalarm en tromgeroffel bouwen de spanning op naar een lekker lomp en traag nummer met sterke vocalen van zanger Vincent Crowley (o.a. Acheron, Wolfen Society, Dominari). een lekkere tempoversnelling volgt waarbij de drums van Bob Bagchus, simpel doch effectief, opvallend zijn. ‘Quranicide’ is een wat meer up-tempo nummer en ondanks de solo van Stijn Bogers )o.a. Rectal Smegma) blijft ook dit nummer vooral lomp.

De nummers ‘Generation So Fake’ en ‘Crush and Destroy’ blinken uit in lompheid. Loodzware riffs, tergend traag met hier en daar een lekkere tempoversnelling. Het afsluitende nummer, ‘The Overseer’, vat het verhaal van Infidel Reich samen: vijf lekkere death metal songs zonder pretenties. De debuut EP van Infidel Reich is er één waar de luisteraar blij van wordt, heerlijk lomp met een goede productie waardoor de muziek en teksten vol frustratie recht in je smoel gespuugd worden. Minpuntje? Ja, de vijf nummers zijn er te weinig want deze lompe bak herrie smaakt naar meer.

(82/100, Helter Skelter)

Tracklist:
1. Infidel Reich 04:35
2. Quranicide 03:28
3. Generation So Fake 03:59
4. Crush and Destroy 03:36
5. The Overseer 03:57

Line-up:
McNasty – Bas
Bob Bagchus – Drums
Stijn Bogers – Gitaar
Vincent Crowley – Zang

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ