Silver Wind – Legion Of The Exiled

Facebookrssmail

Silver Wind is een Franse heavy/power metal band die opgericht is in 2005. In 2013 kwam de EP ‘Fight for Glory’ uit die voornamelijk is beïnvloed door de Zweedse metal scene. Het debuut album, ‘Legion Of The Exiled’, bevat ook een cover van Medieval Steel ‘Medieval Steel’. Jens Börner van Lonewolf heeft de backing-vocals gedaan op het album. De band is opgericht in 2005 door Eric Fichera (gitarist), François Sacco (drummer) en Benoit Lecuona (bassist), later werden ze vergezeld door Mathieu Bérard (lead gitarist) en door Antoine Volat (zanger). Met de volledige line-up is in 2013 de al eerder vernoemde EP uitgebracht ‘Fight for Glory’, op 13 november verschijnt het eerste volledige album via No Remorse Records.

Hoewel Silver Wind op zijn eigen manier uniek is, zitten er toch stukken bij die gedachtes aan andere bands naar boven halen, bands zoals Manowar die zingen over staal en de strijd. Silver Wind heeft het recht gekregen om zich heavy/power te noemen en dat laten ze ook blijken. Met de sterke maar toch flexibele tonen geeft de band haar heavy kant aan en met de vlugge trotse melodische klanken haar power kant. Maar de mix van deze twee genres is toch wel het beste dat Silver Wind heeft kunnen smeden en te combineren met hun lyrics. Dit is dan ook een album dat dwars door de verveling heen snijdt om haast letterlijk de tijd te doden. Als je nou eenmaal in de muziek zit, gaat zo je middag aan je voorbij.

Muzikaal gezien is het ook zeer succesvol. De drum ondersteundt de solo’s duidelijk en toch valt de kracht van de solo niet weg. Het begin is altijd rustig en loopt geleidelijk op met de zang. De nummers lijken ook niet zoveel op elkaar dat het klinkt alsof het een hele lange nummer is en ergens ver weg geeft het toch wel een jaren tachtig vibe, voor de liefhebbers. Het is een album dat je wel tijdens de thee aan je buren of bezoek in het algemeen kan aanraden!

(83/100, No Remorse Records)

Tracklist:
• Intro
• Legion of the Exiled
• Miracle Steel
• Fight for Glory
• Steel against Steel
• Lord of the Last Rampart
• Revenge
• Medieval Steel (Cover van Medieval Steel)
• Swords of the Snow

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ