Supersuckers – Suck It

Facebookrssmail

Op 21 september brengt de Amerikaanse band Supersuckers hun twaalfde studio album ‘Suck It’ uit via Acetate Records. De band uit Tuscon, Arizona is al sinds 1992 actief en hebben zichzelf voor het gemak maar ‘The Greatest Rock ‘n’ Roll Band In The World’ genoemd. De band speelt vooral Garagerock met veel Punk en Country invloeden. In 1997 brachten zij zelfs een volledig Country album uit (‘Must’ve Been High’). Volgens de band’s website gaan hun teksten over ‘Liquor, Women, Drugs and Killing’.
(Hell Yeah! I’m In!)

Zelf ken ik de band vooral als goede vrienden van de wijlen band Peter Pan Speedrock. Supersuckers zal ook weer optreden op de tweede editie van Helldorado, een festival georganiseerd door enkele voormalige PPS-bandleden.

‘Fuck It!’ ‘Do It Live!’ met deze woorden knalt de band er lekker in op de openingstrack ‘All of The Time’ met een lekkere gitaarriff en prima vocals. Deze track brengt mij direct in beweging met zijn superlekkere gitaarsolo. Vreemd genoeg neemt de band daarna met ‘The History of Rock ‘n’ Roll’ juist weer gas terug door deze juist langzamer te spelen. Een slimme zet van Supersuckers om de luisteraar daarmee te verrassen.

Deze vorm van afwisseling geeft meteen de toon van het hele album weer. Tracks met een lekkere speedvibe als ‘Breakin My Balls’, ‘What’s Up With This MF’n Thing’, ‘Till I Die’, ‘Private Parking Lot’ en ‘Beer Drinkers & Hellraisers’ worden afgewisseld met midtempo tracks met een licht psychedelisch tintje zoals ‘Dead Inside,’ en ‘Worst Thing Ever’. Op ‘Beer Drinkers & Hell Raisers’ is tevens een guestappearance te horen van Americana artiest Jesse Dayton.

‘Op de track ‘Cold Wet Wind’ komt de Country sound om de hoek kijken met een harmonica intro en zowel een akoestische gitaar als elektrische gitaar die samen voor een uitstekende muzikale afwisseling zorgen. Prima track, niks aan toe te voegen verder.

Luisteraars die na het horen van de eerste track een volledig speedalbum van ‘Suck It’ verwachten komen van een koude kermis thuis. De band weet de luisteraar daarmee briljant op het verkeerde been te zetten door de daaropvolgende twee tracks ‘The History of Rock ‘n’ Roll’ en ‘Dead Inside’ te brengen als midtempo tracks met een psychedelisch randje.
Is dat een domper? Welnee! Met ‘Suck It’ heeft de band weer een prima album afgeleverd met weer lekker veel van alles wat. Beetje Speed, beetje Garage, beetje Punk, beetje Psychedelica, beetje Country. Boeiend genoeg om de fans weer live te kunnen onderhouden.
Op 17 november live te aanschouwen tijden Helldorado in Klokgebouw, Eindhoven.
(80,5/100) (Acetate Records)

 

TRACKLIST SUCK IT

  1. All of The Time
  2. The History of Rock ‘n’ Roll
  3. Dead Inside
  4. Breakin’ My Balls
  5. Worst Thing Ever
  6. What’s Up With This MF’n Thing
  7. Cold Wet Wind
  8. Till I Die
  9. Private Parking Lot
  10. Beer Drinkers & Hell Raisers (Feat. Jesse Dayton)

 

LINE UP SUPERSUCKERS

Edward Carlyle Daly – bass & lead vocals
“Metal” Marty Chandler – guitars & backing vocals
Christopher “Chango” Von Streicher – drumS

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ