Dauthuz – Destined For Death

Facebookrssmail

De Noord Hollandse death metal band Dauthuz bracht in 2016 de gelijknamige eerste EP uit en sinds die tijd is er veel veranderd. Allereerst heeft zanger Robbe Kok plaatsgemaakt voor Manoloxx en daarnaast heeft de band in drummer Nick de Vet (ex-Funeral Whore), die overigens niet te horen is op het album, een vaste drummer gevonden. Begin dit jaar verscheen de eerste video van een nummer van het nieuwe album genaamd ‘Dying Breed’ waarbij de gastvocalen werden gedaan door Marloes Voskuil (Izegrim). Nu, zo’n tien maanden later, verschijnt dan eindelijk op 24 november de debuutplaat ‘Destined For Death’.

Het titelnummer is waar Dauthuz mee opent en hoewel dit nummer wellicht het dichtst bij het eerdere materiaal ligt wordt duidelijk dat zanger Manoloxx een andere inbreng heeft dan zijn voorganger. Het brute heeft plaatsgemaakt voor een meer old school death metal geluid en dat doet het nummer goed. Bij het tweede nummer, ‘The Hunt’, is duidelijk te horen dat de band flinke stappen heeft gemaakt sinds het verschijnen van de EP, ‘The Hunt’ is een lekker up-tempo old school nummer.

‘Dying Breed’ verscheen, zoals al gemeld, al eerder als een video en toch is het nummer het vermelden waard. De duo vocalen van Marloes en Manoloxx zijn sterk en ook het gitaarspel van Hans en Dennis verdient in deze een pluim en dit alles maakt ‘Dying Breed’ tot een van de betere nummers. Sterke mid-tempo nummers als ‘Hounered To Serve’ en ‘Killing In The Woods’ brengen de variatie waarbij nummers als ‘Tormentor’ het tempo weer lekker omhoog gaat. Dauthuz sluit in stijl af met het lekkere en lompe ‘Warmaster’ dat een heerlijke tempo versnelling kent en misschien wel het beste nummer van de plaat is.

Waar Manoloxx de band naar een hoger plan tilt, de composities duidelijk sterker zijn dan op de EP blijft het drumwerk, dat niet bijster sterk uit de verf komt, beduidend achter.  Desalniettemin is ‘Destined For Death’ een heerlijke death metal plaat die hoge ogen zal gooien. Een plaat waar Dauthuz verder mee kan. Live zal van het drum manco niets merken zijn met de nieuwe drummer en op 25 november kan een ieder dit beleven tijdens de release party in Poppodium De Flux te Zaandam.

(85/100, WormHoleDeath)

Tracklist:
1. Destined For Death
2. The Hunt
3. Dying Breed
4. Made In Blood
5. Hounered To Serve
6. Killing In The Woods I
7. Killing In The Woods II
8. Tormentor
9. Deep Inside Your Soul
10. Warmaster

Line up:
Tim Roeper Bas
Nick de Vet Drums
Hans Bijland Guitaar
Dennis Jak Guitaar
Manoloxx Zang

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ