Malcolm Young, mede-oprichter en gitarist AC/DC overleden

Facebookrssmail
Malcolm Young
Foto (c) Stefan Schipper

Malcolm Young, mede-oprichter en gitarist van de best verkopende Australische rockband AC/DC is overleden. Hij leed al geruime tijd aan dementie en stierf omringd door zijn geliefden en familie. Vanochtend bracht de band het verschrikkelijke nieuws via een officiële verklaring op hun website:

“Today it is with deep heartfelt sadness that AC/DC has to announce the passing of Malcolm Young. Malcolm, along with Angus, was the founder and creator of AC/DC. With enormous dedication and commitment he was the driving force behind the band. As a guitarist, songwriter and visionary he was a perfectionist and a unique man. He always stuck to his guns and did and said exactly what he wanted.

He took great pride in all that he endeavored. His loyalty to the fans was unsurpassed. As his brother it is hard to express in words what he has meant to me during my life, the bond we had was unique and very special. He leaves behind an enormous legacy that will live on forever”.

Malcolm, job well done.

In april 2014 nam hij verlof van de band, dit voordat hij in september van datzelfde jaar hij vanwege gezondheidsredenen uit de band stapte. Bandleden, waaronder zijn broer Angus, noemden hem de drijvende kracht achter de band. In 2015 liet Angus via een interview weten dat Malcolm altijd een groot organisatievermogen had. Hij hield altijd alles bij, dit vooral met betrekking tot hetgeen waar de band mee bezig was.

Malcolm Young is 64 jaar geworden.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ