Korn naar Alcatraz!

Facebookrssmail

KornOp 11, 12 én 13 augustus 2017 kunnen liefhebbers van het hardere werk terecht in Kortrijk voor de tiende editie van Alcatraz hard rock & metal festival! Je hebt het bij de voorbije bekendmakingen van de acts die op Alcatraz 2017 zullen aantreden, waarschijnlijk ook gemerkt: de oogkleppen zijn thuisgelaten. De tiende editie van Alcatraz moet een groot feest van herkenning worden voor alle muziekfans die ons geliefde en inmiddels ver uitdijende genre bindt.

Hardrock, thrash en heavy metal blijven een voorname rol spelen, maar dit jaar wordt tevens ingezet op bands die vroeger minder aan bod kwamen, ook al vanwege de beperking van één podium. Death metal, black metal en stoner krijgen een (grotere) rol toebedeeld, niet toevallig ook genres die ons als organisatie behoorlijk weten te bekoren. En hoewel je het van ons misschien niet meteen zou verwachten, is er nog een band die reeds jarenlang bovenaan ons wenslijstje prijkt. Een band die in de jaren negentig, nog voor er sprake was van Slipknot, met een totaal vernieuwende sound voor de dag kwam: Korn!

Met het verschijnen van hun debuut (1993) stond Korn niet alleen plots op de muziekkaart, met hen werd een heel nieuw genre geboren: nu metal. Het kan zijn dat sommigen het wat dat betreft oneens zijn, maar één ding is niet te ontkennen, Korn is een pionier. 24 jaar later heeft de iconische hardrockband meermaals de hele wereld rondgetoerd en bijna 40 miljoen (!!) albums verkocht. Het genre is ondertussen al een tijdje over het hoogtepunt heen, maar de sound van de band is door de jaren heen een niet te evenaren handelsmerk geworden, hun liedjes te herkennen uit de duizend. En of het doorzetters en overlevers zijn. Eerst verlaat Brian ‘Head’ Welch, stichtend lid en gitarist, de band om als ‘born again Christian’ door het leven te gaan.

Wat later doet Korn zelf behoorlijk wat stof opwaaien met ‘The Path Of Totality’, een dubstep-plaat die zeker niet iedereen kon waarderen. Niet elke gevestigde metalwaarde zou het aandurven om in zee te gaan met een resem toonaangevende dubstep-producers, maar bij Korn liggen ze er niet wakker van. Hoewel, de reacties zijn zo uiteenlopend dat de band in 2013 met ‘The Paradigm Shift’ keihard de verdeelde bekken dichtslaat. Met gitarist Head terug aan boord kan men de wereld opnieuw aan en een uitgebreide tournee haalt de banden tussen de vijf muzikanten nog strakker aan. Het is vol vertrouwen dat men de studio intrekt om aan ‘The Serenity Of Suffering’ te werken, een album dat in 2016 het levenslicht ziet. De nummers dragen ontegensprekelijk de typische Korn-stempel en de jongens rocken alweer als vanouds. Maar Korn is bovenal een band die een festivalweide in vuur en vlam weet te zetten. Wij horen de doedelzak tijdens ‘Shoots And Ladders’ nu al weerklinken boven de velden, daar aan ‘t Hoge in Kortrijk …

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ