Within Temptation & Evanescence verplaatsen Worlds Collide Tour naar 2022

Facebookrssmail

Vanwege de voortdurende onzekerheid omtrent het verloop van de COVID-19-pandemie in Europa hebben Within Temptation en Evanescence besloten om de langverwachte Worlds Collide Tour te verplaatsen naar het voorjaar van 2022. Het is op dit moment nog te onduidelijk of lokale autoriteiten in september al een veilige omgeving kunnen garanderen waarin Europese fans kunnen genieten van liveshows, dus een verplaatsing was onvermijdelijk.

Within Temptation
Foto (c) Armelle van Helden

Within Temptation’s Sharon den Adel: “Dit is absoluut niet wat we hadden gewild, maar de realiteit is niet anders: we moeten de Worlds Collide Tour weer uitstellen. Hoewel we de huidige situatie niet beter kunnen maken dan het is, hopen we binnenkort toch een grote glimlach op je gezicht te toveren. We hebben in de tussentijd namelijk absoluut niet stilgezeten en er komen heel veel gave dingen aan. En je weet wat ze zeggen, he? Drie keer is scheepsrecht. Dus tot in april 2022!”

Ondanks dat tours worden uitgesteld, gaat Within Temptation nog steeds op volle kracht vooruit. Tijdens de lockdown bracht de band twee singles uit: ‘Entertain You’ en ‘The Purge’. Beide songs overtroffen alle verwachtingen, met zowel een plek in de Top 20 van de Billboard Rock Chart in Amerika alsmede veel wereldwijde airplay op radio. Daarnaast bracht de band opnieuw hun catalogus uit op alle digitale streamingplatforms, inclusief nog niet eerder uitgebracht B-sides, demo’s en live-opnames.

Evanescence bracht tijdens de lockdown vier singles uit en het gloednieuwe album ‘The Bitter Truth’, welke een nummer-1 positie op iTunes in 22 landen bereikte, nummer-2 in Duitsland en nummer-4 in het Verenigd Koninkrijk. Binnenkort brengen ze in samenwerking met Heavy Metal Entertainment de speciale grafische anthologiereeks ‘Echoes From The Void’ uit, geïnspireerd door nummers van ‘The Bitter Truth’.

2022 Nederlandse & Belgische data:
Zondag 20 maart: België, Brussels, Palais 12
Maandag 21 maart: België, Brussels, Palais 12
Maandag 11 april: Nederland, Amsterdam, Ziggo Dome
Dinsdag12april: Nederland, Amsterdam, Ziggo Dome

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ