Wolfhorde – The Great Old Ones

Facebookrssmail

De formatie Wolfhorde gaat terug naar hun roots. De Finse band uit Keuruu, die al zo’n jaartje of 15 bestaat. zijn nou niet echt heel productief geweest in hun bestaan. In 2007 verscheen hun eerste demo en dat zou worden gevolgd door twee singles, drie EP’s en in 2016 verscheen dan hun eerste Full-lenght ‘Towards the Gates of North’. Van oorsprong staat band te boek als folkmetal band. maar door de jaren heen is dat veranderd en speelt de band een mengelmoes van diverse stijlen. En dat doen ze goed. Met de nieuwe EP ‘The Great Old Ones’ wil de band laten zien waar hun grootste inspiratie vandaan komt en hoe groot en divers de geschiedenis is van de Finse folk metal.

Als eerste nummer horen we ‘Jaktens Tid’, een Finntroll cover, en meteen slaat de vonk al over. Met zoveel vuur en passie gespeeld dat dit het origineel doet verbleken. Het tweede nummer is ‘Kylän Päässä’, een Moonsorrow cover. De sound van Moonsorrow is wel wat gelijk aan die van Finntroll, alleen is het allemaal wat duisterder. Ook met dit nummer weet de band er een eigen draai aan te geven. Het laatste nummer is ‘Sign From The North Side’ van Amorphis. Het staat op het allereerste album van Amorphis dat toen nog death metal invloeden had in de muziek. En wederom is het een zeer geslaagde cover. De band slaagt er schijnbaar met speels gemak in. Het is dan jammer dat het weeral gedaan is. Ruim 16 minuten muziek van de bovenste plank. Sensationeel. De conclusie moet dan zijn dat Wolfhorde een zeer energieke en bruisende EP gemaakt heeft. Het kan zich moeiteloos nestelen aan de top van de Finse metal scene. Vanaf 1 december is de EP verkrijgbaar.

(90/100, Inverse Records)

Tracklist:
01 – Jaktens Tid (Finntroll cover)
02 – Kylän Päässä (Moonsorrow cover)
03 – Sign From The North Side (Amorphis cover)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ