Doomsday Celebration presenteert: Astral Maledictions 2017 || Gebr. de Nobel

Facebookrssmail

Doomsday Celebration presenteert op zaterdag 9 december een unieke package. Onder de noemer “Astral Maledictions 2017” toeren een viertal black metal bands door Europa en deze tour komt, waar anders, op 9 december langs in het Leidse Gebr. de Nobel voor een exclusieve N~L show.

Op het program staat I I (Infernal Invocation), een Duitse Black/Death Metal band opgericht in 2010. De band bracht in 2014 de debuut EP ‘Omnivorous Void’ uit waarna nog een split volgde met Lihhamon in 2015. Daarna bleef het stil maar aan die stilte komt een bruut einde op 9 december. IJsland lijkt een patent te hebben op Atmosferische Black Metal met sterke releases in de afgelopen jaren. Het uit Reykjavik afkomstige Almyrkvi vormt hierop geen uitzondering. De band bracht eerder dit jaar de debuut plaat ‘Umbra’ uit, een plaat met duistere klanken, licht symfonische geluiden en een dramatische opbouw.

Het uit Toronto afkomstige Sortilegia kleurt de avond definitief zwart. De band, opgericht in 2010, baarde opzien met de rauwe black metal op het in 2014 verschenen debuut album ‘Arcane Death Ritual’ en het eerder dit jaar verschenen album ‘Sulphurous Temple’ doet daar nog een schepje bovenop. Het zal de IJslandse kou en de duisternis zijn, een perfect ingrediënt voor black, waar het eveneens uit Reykjavik afkomstige Sinmara de inspiratie vandaan haalt. Met een sterk debuut album, ‘Aphotic Womb’ uit 2014 en de heerlijke EP ‘Within the Weaves of Infinity’ eerder dit jaar kroont Sinmara tot onbetwiste headliner van deze dag. Bruut en bij tijde subtiel zo als black metal behoort te klinken.

Zaterdag 9 december van 18:00 tot 22:30
Gebr de Nobel: Marktsteeg 8, 2312CS Leiden
Tickets bestel je hier, meer inforatie vindt je in het Facebook evenement

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ